RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Sam De Bruyn host live-sessie Rode Neuzen Dag (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wouter Beke live in dialoog met jongeren in Instagram live-sessie ‘Hoe is ‘t?’

Vorige week trapte Julie Van den Steen de eerste Instagram Live-sessie ‘Hoe is ’t?’ af, een initiatief van Rode Neuzen Dag en de Vlaamse Overheid. Daarin wordt geluisterd naar wat er nu écht in het hoofd van jongeren omgaat. Woensdag 17 juni is het om 17:00 uur aan Qmusic-dj Sam De Bruyn om jongeren een stem te geven. 

Tijdens deze live-sessie krijgen jongeren ook uitzonderlijk de kans om hun vragen rechtstreeks te stellen aan Wouter Beke de Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid (foto bovenaan). En dat is nodig, want jongeren hadden de afgelopen periode vaak het gevoel dat er niet naar hen geluisterd werd en dat ze geen inspraak hadden. Uit de reacties van de eerste live-sessie viel ook op dat jongeren zich onbegrepen en overweldigd voelen, mede door de recente gebeurtenissen in Amerika en de rest van de wereld. Daarom ligt in de tweede editie de focus nog meer op inspraak. 

Sam De Bruyn: “Het is de eerste keer dat jongeren de kans krijgen om op deze manier in interactie te gaan met een minister en écht al hun vragen op hem af te vuren. In Nederland en Noorwegen hebben jongeren deze kans ook al gekregen, en daar bleek dat dit soort van initiatieven er écht voor zorgen dat zij zich meer gehoord voelen. Dus we vinden het zalig dat we op deze manier de kloof wat kunnen dichten. Verder blijven we natuurlijk open staan voor alle verhalen en vragen die jongeren met ons willen delen. Want: practice what you preach. We willen écht alle ruimte laten en écht naar hen luisteren.” 

Wouter Beke: “Als papa van drie kinderen van zestien, veertien en negen jaar heb ik van heel dichtbij meegemaakt wat voor een impact de voorbije periode op kinderen en jongeren gehad heeft. Maar het blijft toch schrikken van alle verhalen en cijfers die binnenkomen. Heel wat jongeren hebben het echt moeilijk. Dat bewijst opnieuw hoe belangrijk het is om mentaal welzijn en het zoeken van hulp bespreekbaar te maken. En dat we tegelijkertijd ook écht voldoende oog moeten blijven hebben voor de veranderde wereld van jongeren. Ineens geen proclamaties of schoolfeesten meer. Ook daar moeten we zeker aandacht voor hebben. Wie weet komen we woensdag samen wel tot een idee? Ik ben sowieso heel benieuwd naar de vragen die ik ga voorgeschoteld krijgen. We gaan voor een heel open dialoog zonder topics uit de weg te gaan.”

° Lees verder onder foto’s

Sarah Bossuwé en Birsen Taspinar

Op woensdag sluit ook TikTokster Sarah Bossuwé (foto – links) aan bij de Instagram live-sessie. Zij zal  haar persoonlijk verhaal delen over hoe zij de voorbije weken in haar kot heeft doorgebracht en hoe zij omgaat met onzekerheden en angst. Daarnaast is psychologe Birsen Taspinar (foto – rechts) standby om heel concrete vragen van jongeren te beantwoorden en tips mee te geven.

Sarah Bossuwé: “De voorbije periode was voor niemand gemakkelijk. Tijdens mijn online danslessen en via TikTok en andere social media bleef ik wel in contact met jongeren en voelde ik hoe hard ze soms struggelden met alles. Hun vrienden niet kunnen zien, hun sport niet kunnen uitoefenen zoals ze gewoon zijn.  Ik vind het heel belangrijk dat we hier samen open over kunnen praten, dus ik kijk heel erg uit naar deze Instagram Live!” 

Je stem laten horen op woensdag?  

Om zo gericht mogelijk aan de slag te gaan en zoveel mogelijk verhalen aan bod te laten komen, kunnen jongeren nu al een korte vragenlijst invullen via rodeneuzendag.be. Ze kunnen hun boodschappen of vragen ook sturen via Whatsapp naar het nummer 0456/21.58.41 of via mail naar hoeist@rodeneuzendag.be. Ook tijdens de sessie op woensdag kunnen er live vragen worden gesteld. Jongeren bepalen bovendien zelf hoe ze alles volgen: actief of anoniem. 

Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius die het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren als doel heeft, wil er zeker ook in de nasleep van de coronacrisis zijn voor alle jongeren. Dit mede dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en zorgenvoormorgen.be.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx