RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Sabotage PROS was onbetaalbare reclame (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De maand februari 2023 kan nu al de annalen in gaan als historisch voor PROS. Na vijf jaar in het vagevuur van het wereldwijde web, maakte men opnieuw z’n opwachting in de FM-band. Op 5 februari was dat. Nauwelijks een week later verdween het signaal alweer van de 88.8 FM in de regio Brakel door een sabotagedaad. Inmiddels is men terug met reserve-apparatuur en de sabotage had zelfs een… positief effect.

“We maken gebruik van een noodzender, een kleine, oude zender uit de jaren 80″, vertelt Peter Schepens, voorzitter in Het Laatste Nieuws. “We probeerden onze zender te repareren, maar doordat de kabel van de antenne werd doorgesneden, is de stuurzender en de versterker uitgebrand. We hebben de prijs gevraagd voor een nieuwe, maar er zijn momenteel geen zenders in stock, dus het zal enkele weken wachten zijn. De noodzender staat in Brakel, de antenne in Haaltert gebruiken we enkel voor de evenementenfrequentie waarop we soms tijdelijk mogen uitzenden.”

De sabotage werd vrij uitvoerig gecoverd in de pers. Zelfs Peter Van de Veire had het er in zijn nieuwe ochtendshow bij Radio2 over, op 15 februari. Als gratis reclame kon het allemaal tellen. Hoe ver het onderzoek staat naar de daders is niet bekend. 

Nieuwe luisteraars

Peter Schepens: “Het kan altijd opnieuw gebeuren, maar we zullen een nieuwe zender kopen waarop een beveiliging zit, zodat de versterker uitvalt wanneer er iets gebeurt. De zendtoren in Brakel staat volledig in landbouwgebied. Er zijn geen huizen in de buurt en er is dus niets van bewaking. Ik hoop dat de gemeente er een camera zet, want als er twintig mensen per dag passeren, wie heeft het dan gedaan?”

“Het is een kost waarop we niet hadden gerekend. We zouden graag ook op de regionale DAB uitzenden, maar dat kost ook geld, dus daar gaan we nu even mee wachten. Gelukkig loopt het qua publiciteit wel goed. We hebben er nieuwe adverteerders bijgekregen en dat zit nog steeds in een stijgende lijn. Ook nieuwe luisteraars vinden hun weg naar ons”.

“We merken dat ook mensen uit Brakel, Sint-Maria-Lierde en Geraardsbergen bellen om een plaatje aan te vragen. We hebben geluk bij ongeluk gehad: doordat we meer in de media kwamen, luisteren er misschien meer mensen naar onze radio. Het volume is met de noodzender momenteel wel lager dan andere radio’s, maar de mensen moeten hun radio dan maar wat luider zetten”, lacht Schepens. (BVP – Interview: Het Laatste Nieuws)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
16 maart 2023 - 12:06 12:06

De toren is in de eerste plaats een publiek toegankelijke uitkijktoren dat op eigen risico te betreden is. Na flink wat klimwerk wordt men beloond met een prachtig uitzicht op de Vlaamse Ardennen. Ligging en hoogte van de antenne staan garant voor een goed ontvangst in de streek. Overigens meer dan terecht dat radio PROS opnieuw een zendvergunning heeft gekregen !!!

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
16 maart 2023 - 11:12 11:12

Ongelooflijk dat bepaalde mensen zich daar anno 2023 nog mee bezighouden, een
betere beveiliging van de zendtoren lijkt mij geen luxe te zijn…..

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx