RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

RVT’s, hospitalen, lokale en webradio’s verzoeken samen

Radio Tequila (Deinze 106.2 FM en Aalter 107.8 FM) heeft een verzoekprogramma ingelast dat heel specifiek bedoeld is voor luisteraars die elkaar niet meer mogen ontmoeten, laat staan knuffelen.  Boodschappen kunnen worden ingesproken via gsm, die daarna gestuurd kunnen worden naar groeten@radiotequila.be. Het begon met de vraag vanuit het Sint-Vincentius-ziekenhuis om de isolatie van zieke senioren uit de geriatrie enigszins te verlichten. Tequila toog gelijk aan het werk en wil dit nu zelfs uitbreiden naar alle woon-zorgcentra in de regio. De boodschappen kunnen doordeweeks worden beluisterd tussen 15:00 en 16:00 uur. Tequila denkt ook aan de horeca. Wie openblijft voor afhaal- of bezorging aan huis, kan op hun steun rekenen.

Ook webradio Barbier (Kruibeke-Bazel-Rupelmonde en Steendorp) draait enkele dagen per week verzoekplaatjes. Ook hier kwam de vraag vanuit enkele lokale woon-zorgcentra. De bedoeling is om de bewoners er te verbinden met de buitenwereld, aangezien zij door de coronacrisis geïsoleerd blijven van familie en vrienden. “In totaal hebben al zeven woon-zorgcentra aangegeven dat ze naar het programma zullen luisteren”, zegt presentator Guy Laureys. “De mensen kunnen bellen naar 0473/39.85.27 om een plaat aan te vragen en een boodschap na te laten, maar ook via info@radiobarbier.be kan je bij ons terecht. Wij verwerken de platen en babbelen ze live aan elkaar. We zullen uitzenden vanuit mijn thuisstudio en alles is via onze website te beluisteren. We zijn op maandag en vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur in de ether en donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur.” 

Internetradio KLT uit Tielen (Kasterlee) doet eveneens een extra inspanning voor de luisteraars in deze coronacrisis. “Elke namiddag staat van 14:00 tot 19:00 uur een verzoekprogramma gecombineerd met een quiz centraal. Ik stel een bepaalde vraag en speel dan drie nummers. Daarna geef ik het juiste antwoord”, legt presentator Joost Collings uit. “Luisteraars kunnen zelf een quizploeg vormen.” Het format van Radio KLT bestaat voor 80% uit Nederlandstalige muziek, maar nu kunnen ook andere populaire en anderstalige liedjes worden aangevraagd. Speciaal voor de bewoners van het woonzorgcentrum Aquamarijn in Kasterlee werden gisteren, vrijdag 27 maart, van 13:00 tot 17:00 uur reeds verzoeknummers gedraaid. 


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx