RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Ruud de Wild: Alsof het gisteren was (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geruime tijd heerste de grootste onzekerheid over de gezondheid van Ruud de Wild (foto bovenaan). De vaststelling van darmkanker op 18 januari leidde tot een reeks spoedoperaties en een uitgebreide behandeling. Gebeurtenissen die de presentator en kunstenaar in een rollercoaster van emoties meesleepten. Het werd – gelukkig – een  verhaal met een happy end. Zijn terugkeer bij NPO Radio 2 werd een lofzang aan het leven en aan het verzorgend personeel, dat hemel en aarde had bewogen om hem terug op de been te helpen.

Dankbaarheid

Plaats van afspraak: het Amsterdamse Universitaire ziekenhuis maandag 4 oktober om 16:00 uur. Na een onwaarschijnlijk nachtmerrie volgde – voor zover nog nodig – een krachtig statement. Met “Jullie zijn nog niet van me af”, begon Ruud aan een nieuw hoofdstuk radiomaken, met als vaste sidekicks Evi Hanssens en de polyvalente Gijs Hakkert. De man die zich de voorbije maanden tot een huis van absoluut vertrouwen had opgeworpen.

Aan emoties geen gebrek. Een pakkende boodschap voor chirurg Jurriaan Tuynman en het personeel van de afdeling 6B, dat hem non-stop verzorgde. Frank Boeijen vertolkte voor Ruud’s totaal verraste vriendin Olcay Gulsen, het aangrijpende ‘Zeg Dat Het Niet Zo Is’. Weinigen slaagden erin om het droog te houden.

Nuttige informatie

Ook opvallend: de snelheid waarmee de show, inclusief de nieuwe vormgeving vorderde. Wie aanpassingsmogelijkheden als gevolg van zijn lange afwezigheid had verwacht, kreeg lik op stuk. Evi Hanssen kwam overtuigend voor de dag. Snel, attent en vooral interactief. Het regende vragen over hoe men de symptomen van kanker kon herkennen. En het leverde nuttige informatie.

Ruud benadrukte dat hij aan zijn ‘avontuur’ een totaal andere mening over een verblijf in een ziekenhuis had overgehouden. Waar hij vroeger wantrouwig was, beschouwde hij de plek nu als een veilige omgeving. 17:55 uur: tijd om de pop-up studio te ontruimen na een meer dan geslaagde terugkeer. Reken maar dat miljoenen vandaag opnieuw de weg naar NPO Radio 2 voor een nieuwe ‘De Wild In De Middag’ zullen vinden. (FVM)

° Herbeluister hier ‘De Wild In De Middag’ (04 oktober 2021)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx