RadioVisie

  • .
    .

RTL Belgium verkocht aan DPG Media en Groupe Rossel

RTL Group maakte vanmorgen bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de verkoop van RTL Belgium aan de Belgische mediabedrijven DPG Media en Groupe Rossel. Enkele bronnen berichtten er zaterdag al over, maar de officiële bevestiging volgde pas maandagochtend.

De verkoopprijs bedraagt 250 miljoen euro. De aandeelhouders van RTL Group zullen profiteren van de contante opbrengst in lijn met het dividendbeleid. RTL Group was 33 jaar meerderheidsaandeelhouder van RTL Belgium. Pas in december 2020 werd de groep volledig eigenaar van RTL Belgium.

De transactie is onderhevig aan goedkeuringen van regelgevende instanties en zal naar verwachting eind dit jaar worden afgerond.

Elmar Heggen, COO en Deputy CEO van RTL Group, zegt: “DPG Media en Groupe Rossel zijn sterke crossmediale bedrijven die goed onderlegd zijn om de digitale transformatie van RTL Belgium te versnellen. De verkoop is in lijn met onze strategie en de beste strategische optie voor RTL Belgium, haar toegewijde medewerkers en onze aandeelhouders.”

Elmar Heggen vervolgt: “We willen de directie en het team van RTL Belgium bedanken voor hun prestaties, passie en inzet. Vandaag staat RTL Belgium voor publieksnabijheid, onafhankelijke informatie, pluriformiteit en hoogwaardig entertainment. We kijken uit naar de verdere samenwerking met RTL België, bijvoorbeeld met onze technische dienstverlener BCE in Luxemburg en het streamingtechnologiebedrijf Bedrock.”

De drie tv-zenders van RTL België – RTL-TVI, Club RTL en Plug RTL – vormen de toonaangevende familie van de commerciële tv-zenders in Franstalig België. De radiostations van RTL België omvatten Bel RTL, Radio Contact en het digitale station Mint. De business unit exploiteert ook de streamingdienst RTL Play en de nieuwswebsite RTLInfo.be.

Voor RTL Group trad J.P. Morgan op als financieel adviseur voor de transactie, Linklaters trad op als juridisch adviseur en KPMG als transactieadviseur.

Fifty-fifty

Groupe Rossel en DPG Media, die sinds vele jaren samenwerken op de advertentiemarkt en tot 2017 partners waren in Mediafin, zullen elk voor 50% aandeelhouder zijn. “Dankzij dit partnership wordt het mogelijk om een coherent en meer efficiënt aanbod te ontwikkelen voor nationale klanten in de televisie-, radio- en digitale advertentiemarkten”, zeggen de mediagroepen in een gezamenlijk bericht.

De nieuwe aandeelhouders zullen ook inzetten op een versnelde digitale transformatie van de radio- en televisiezenders van RTL Belgium. Long-form en short-form online video zijn snelgroeiende segmenten die veel kansen bieden voor televisiebedrijven en ook in radio liggen kansen met de ontwikkeling van digitale radio en podcasting.

Christian Van Thillo, Executive Chairman DPG Media: “DPG Media, Groupe Rossel en RTL Belgium hebben in het verleden op verschillende vlakken prettig samengewerkt. Nu ligt er een ambitieus project voor, dat alle betrokken media zal versterken in hun digitale transformatie. We zullen bovendien onze adverteerders beter dan ooit kunnen bedienen. Ik kijk er enorm naar uit!”

Heynen

Bernard Marchant, CEO Groupe Rossel: “Met deze gezamenlijke overname die vertrekt vanuit een gedeelde visie en ambitie, kunnen we het televisie- en radioaanbod structureel versterken in België. Zowel onze kijkers, luisteraars als adverteerders hebben behoefte aan een creatief en dynamisch audiovisueel aanbod op alle platformen. We zijn verheugd om dit ambitieuze project met DPG Media uit te voeren in een hernieuwd strategisch partnership. We hebben een erg complementaire expertise om de digitale transformatie van RTL Belgium te versnellen.”

Philippe Delusinne, CEO RTL Belgium: “Ik ben verheugd dat de tandem Groupe Rossel/DPG Media als winnaar uit de biedstrijd is gekomen. Deze sterke Belgische mediabedrijven hebben alle troeven in huis om RTL Belgium een duurzaam succesvolle toekomst te bieden.”


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rett
Rett
29 juni 2021 - 22:29 22:29

slecht nieuws voor wie hoopte dat de Dolfijn ooit nog eens weer Nederlands zou beginnen kwetteren.

Mediawatcher Vlaanderen
Mediawatcher Vlaanderen
30 juni 2021 - 16:26 16:26
Antwoord aan  Rett

Ah neen?!? Binnenkort op DAB+: Contact Retro met de muziek uit de populaire periode van Contact Vlaanderen (<1991)

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx