RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

RTD Radio staakte lokale DAB+

Kleinere radioprojecten die ook hun kans wagen via DAB+, het is een soort nieuwe jongensdroom. RTD Radio uit Rotterdam waagde zich eraan. Alhoewel de uitvalsbasis de Nederlandse havenstad is, wonen de  programmamakers verspreid over geheel het land. En dat levert een gevarieerd programma-aanbod op. Alle kosten worden betaald door de Stichting RTD Radio.

Maar het avontuur via de digitale ether duurde kort. De uitzendingen die te horen waren in delen van de Randstad, zijn inmiddels gestaakt. RTD Radio maakte gebruik van een vergunning voor lokale DAB+-uitzendingen. Het is in Nederland immers, sinds maart vorig jaar, mogelijk om voor 22 lokale DAB+-netwerken een vergunning aan te vragen. RTD Radio verkreeg van Agentschap Telecom licenties voor bijna alle lokale DAB+-netwerken.

In de loop van het jaar werden echter een groot aantal vergunningen weer ingeleverd. Eind 2020 had Stichting RTD Radio er nog zes voor diverse lokale DAB+-netwerken. Het ging hierbij om licenties voor de Randstad in onder andere de regio’s Gouda/Woerden, Den Haag, Delft/Vlaardingen en Leidschendam-Voorburg/Leiden.

Sinds vorig weekeinde zijn de uitzendingen waar RTD Radio nog wel een vergunning voor had, gestaakt. Het is niet duidelijk of dit stoppen definitief is. Onze collega’s van MediaMagazine hadden diverse keren contact met RTD Radio, maar er volgde geen concreet antwoord. De programma’s zijn voorlopig nog wel te beluisteren via internet. (BVP – MediaMagazine)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx