RadioVisie

  • .
    .

Roeselare: Kersthuisje met eigen radiostation (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ze zijn ontelbaar. En ze bestaan van heel groot, tot heel klein. Radiostations. En misschien staat de zender met het kleinste bereik wel in… Roeselare. In de Mandellaan 70. Om het proefondervindelijk vast te stellen, moet je vermoedelijk een eind gaan rijden. Af en toe kijken we zelf niet op een kilometer meer of minder, da’s één. Bovendien wonen we in de buurt. Da’s twee. En dat scheelt.

In het Nederlandse IJsselstein staat de grootste zendmast ter wereld, in de West-Vlaamse Rodenbachstad hebben ze het kleinste radiostation, nog tot 16 januari. Een gevolg van een enigszins doorgedreven interesse in de kerstperiode. Wat vaststaat is dat het koppel Cindy Declercq en Senne Debaene (foto bovenaan) momenteel zeker in het opvallendste huis van de stad wonen. Het begint al… buiten. Aan de gevel van hun woning hangen – uiteraard- heel wat lichtjes, maar ook vier digitale schermen. 

Kortom, voorbijgangers vergapen zich wel vaker aan die gevel. Wat de fulltime kerstfans op het idee bracht om – terwijl mensen daar toch staan – hen te laten luisteren naar een eigen radiostation. “Vorig jaar zagen we verschillende voorbijgangers zich in vreemde posities wringen om een leuke foto te maken. Nu hebben we een bank geplaatst om het hen iets gemakkelijker te maken”, zegt Senne in Het Nieuwsblad. Met dit opvallend initiatief willen ze ook de spierziekte SMA onder de aandacht brengen. 

° Lees verder onder de video

Afwijkend format

Kranten gingen langs, de makers van ‘Iedereen beroemd’ (VRT – één) spoedden er zich heen om er een reportage te draaien. En ook de West-Vlaamse regionale omroep Focus/WTV deed dit. Allen zagen ze het kersthuis en hoorden ze op 95.5 FM muziek. Al moest men in de buurt blijven want het bereik is slechts… een twintigtal meter. Ook het format is opvallend. 

“We willen ook gewoon nummers afspelen waar iedereen vrolijk van wordt. Het zijn dus niet enkel kerstliedjes. We horen dat mensen speciaal op onze radio afstemmen in hun auto. We vonden het extra leuk extra om te doen. Ook zien we vaak heel wat mensen die stil blijven staan bij ons huis. Dat zijn we intussen al gewoon.” Het gezin doet een oproep tot iedereen die een foto maakt om die op sociale media te delen. 

Normaal starten ze pas net na Sinterklaas, maar nu was er al van in november heel wat te zien. “Het zijn dan ook uitzonderlijke tijden. Overal werd ook opgeroepen om voor licht te zorgen. Zo hebben we ook bemoedigende boodschappen voor de zorg op de schermen getoond. Het wordt een vreemde kerst voor velen. Voor ons verandert er eigenlijk weinig, want wij vieren kerst altijd met het eigen gezin, samen met mijn dochter Judith en haar vriend.”

° Foto’s: Kersthuisje Roeselare


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘Waterloo’ bovenaan ‘NPO Radio 2 Songfestival Top 50’

'Waterloo' van ABBA staat op de eerste plaats van de 'NPO Radio 2 Songfestival Top Lees verder

Release party nieuw boek Leo Weijers

De release party voor pers en genodigden van ‘Zo te sterven op het water; een Lees verder

Documentaire over het iconische ‘Countdown’ (video)

Wie drie 'begrippen' zou moeten geven om 'Veronica' te definiëren komt ongetwijfeld uit op offshore Lees verder

Klara en de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello – 1 (video)

Voor het eerst hechte samenwerking met Canvas Na de uitgestelde editie van 2020 en die Lees verder

Mister Soulshow is back in town

Na een lange onderbreking werd het wachten op de terugkeer eindelijk beloond. Ferry Maat, de Lees verder

Nederland: ‘In the dark’ werd het meest gedraaid in april

‘In the dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants werd in april Lees verder

NRJ: special olympics atleet kiest de muziek (video)

Afgelopen vrijdag - 29 april - was DJ Jack Amai M’n Klak, beter bekend als Lees verder

VRT viert Toots Tielemans

Op vrijdag 29 april zou hij honderd jaar zijn geworden. Als Toots in augustus 2016 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x