RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Rode Neuzen Academy is gestart

Het duurt nog een hele tijd, maar ‘vroeg begonnen is half gewonnen’. Ze blijven netjes uit elkaars vaarwater, maar toch kiezen beiden voor het laatste kwartaal van het jaar om hun benefietactie te organiseren. ‘De Warmste Week’ van de VRT en ‘Rode Neuzen’ van DPG Media. Deze laatste heeft alvast – op 17 mei jongstleden – het startschot gegeven voor de Rode Neuzen Academy. Met de welwillende medewerking en steun van Qmusic, VTM, HLN en de externe partner Belfius.

Ruim 350 Vlaamse leerkrachten en heel wat experten waren aanwezig om dit online platform, dat tot stand kwam dankzij het Rode Neuzen Fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting, te lanceren. Het biedt leerkrachten tools en opleidingen aan om leerlingen mentaal te ondersteunen of hen een duw in de juiste richting te geven. Aan de start van het nieuwe schooljaar 2022-2023 wordt de Rode Neuzen Academy geopend voor alle leerkrachten die hier behoefte aan hebben.

De nood aan Sidekick Sams zoals deze leerkrachten worden genoemd is groot: het geluksgevoel bij Belgische jongeren is de laatste drie maanden van vorig jaar weer afgenomen, zo publiceerde het dataplatform Statbel eerder deze maand. De officiële kick-off van de Rode Neuzen Academy trakteerde Sidekick Sams dan ook op een leerrijke én inspirerende dag vol lezingen, netwerkmomenten en panelgesprekken.

Nooit alleen

Tal van topics die leerkrachten dagelijks op hun bord krijgen, kwamen aan bod; pestgedrag op school, jongeren die angst ervaren voor de oorlog, corona, de huidige crisis,… Er werd in het bijzonder de focus gelegd op het belang van zowel een online community, die de Rode Neuzen Academy voor hen zal zijn, als een offline community waarbij Sidekick Sams elkaar kunnen ontmoeten op evenementen zoals deze. Om hen te laten voelen dat ze niet alleen staan in hun missie om het welzijn van hun leerlingen te bevorderen.

° Tekst gaat verder onder de foto (Qmusic – Frontview Magazine)

Experten Welzijn, onder wie Daan Gielen (Gezond Leven), Sara Casalin (kinderpsycholoog) en Henk Weymeis (klinisch psycholoog) gaven tekst en uitleg en zorgden voor antwoorden op heel wat vragen. Rode Neuzen Ambassadrice Laura Tesoro nam de Sidekick Sams mee op sleeptouw in de studio’s van VTM en Qmusic en nieuwsanker Freek Braeckman wisselde met hen van gedachten tijdens boeiende panelgesprekken.

De kick-off werd een lijvige weerspiegeling van de steun die de Rode Neuzen Academy zal bieden via dit gloednieuwe platform waarbij het community-gevoel voorop staat. De dag eindigde met een netwerkmoment en een streepje entertainment van Qmusic DJ Dimitri Wouters. Want een Sidekick Sam verdient zeker ook wat ontspanning om er nadien met volle kracht en een goedgevulde rugzak opnieuw tegenaan te gaan.

De Rode Neuzen Academy werd mogelijk gemaakt dankzij de inzet van deelnemers in heel Vlaanderen tijdens Rode Neuzen Dag 2021. Leerkrachten kunnen vanaf september concreet aan de slag met alle tools en opleidingen.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx