RadioVisie

  • .
    .

Rockzender Willy viert eerste verjaardag

Het rockstation Willy, uit het huis van DPG Media, heft nu zondag 11 oktober de gitaren op zijn eenjarig bestaan. Dat gebeurt met ‘Willy’s Verjaardagsshow’ tussen 13.00 en 16.00 uur. Sofie Engelen – Willy-dj van het eerste uur  – blikt in die exclusieve uitzending terug op de meest memorabele momenten bij Willy van het afgelopen jaar.

Dat doet ze samen met alle andere Willy-dj’s Wim Oosterlinck, Luc & Eppo Janssen, Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Iwein Segers, Sofie Engelen, Andries Beckers, Cedric Maes, Annelies Orye en Jan Van Den Bossche.

Willy-dj Sofie Engelen: “Willy is begonnen als een zotte droom en ik ben blij dat ik daar als één van de eerste believers volmondig ‘ja’ tegen heb gezegd. We zijn letterlijk van nul gestart, maar wel met tonnen ambitie. Ondertussen hebben we een heel trouwe fanbase die nog elke dag groeit, hebben we supergrave bands over de vloer gehad en is onze eigen Willy-bende aangevuld met toppers als Wim Oosterlinck, Luc & Eppo Janssen en Marcel Vanthilt.”

Willy heeft er een stevig jaar opzitten. In 1 jaar tijd noteerde de zender al talloze live sessies van bands als Compact Disk Dummies, Absynthe Minded, Stef Kamil Carlens en K’s Choice. De jonge zender wist ook heel grote internationale namen te strikken voor de Free-Willy sessies op vrijdag als Editors en Sum 41. Daarnaast was Willy de eerste radiozender die een staalharde metalshow introduceerde, een eigen ‘Belgian Music Matters LP’ lanceerde, werden er gitaren en versterkers weggegeven aan luisteraars en knallen de opper-Willy’s vooral elke dag de beste platen door de radio.

Willy haalde in de eerste week van september de kaap van 100.000 wekelijkse streamstarts. Dat is een verdubbeling in groei sinds januari 2020. De Riff Top 100, waarin de meest iconische gitaarriffs werden gedraaid, zorgde voor de beste dag tot nu toe. Ook radiobeest Wim Oosterlinck heeft zijn start bij Willy niet gemist en zorgde voor de 2de hoogdag dit jaar.

Luister naar Willy via de website willy.radio, DAB+, het Radioplayer-platform, via smartspeakers (commando: “Hey Google, praat met Willy Radio”) en bij Telenet op kanaal 931. Willy op de sociale media: Facebookpagina en Instagram.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Willy
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
10 september 2021 - 20:08 20:08

Willy is nu ook gestart in het DAB+ Vlaanderen1-pakket 11A

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx