RadioVisie

  • .
    .

Rob Stenders (Veronica): “Mislopen FM-frequentie is niet het einde ”

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nederland gaat nog maar eens de beschikbare commerciële FM-frequenties veilen vanaf september. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om enkele nieuwe spelregels in te voeren. Zo mag één partij nog maar eigenaar zijn van drie, in plaats van vier zenders.

En dat is een probleem voor Talpa Network. Het gevolg is dat al een hele poos in de wandelgangen gefluisterd wordt dat Radio Veronica wel eens de dupe zou kunnen worden van deze nieuwe regel. Maar het mislopen van een nieuwe FM-licentie hoeft niet het einde te betekenen voor een radiozender.

Dat schrijft Rob Stenders (foto bovenaan), huidig radiodirecteur van Veronica, op Facebook. “Onze collega’s van NPO Radio 5 bewijzen dat heel veel luisteraars ook online en via DAB+ de weg weten te vinden naar hun zender.” Volgens hem komen er ook veel vragen binnen over de nieuwe verdeling van etherfrequenties. Antwoord geven kan hij echter niet.

“Niet omdat het geheim is, maar het is gewoon nog niet te overzien. Elke commerciële zender zal moeten afwachten of de bieding voldoende is om een frequentie te mogen bemachtigen. Daar is Radio Veronica geen uitzondering op.”

Voor Talpa Network geldt dat het mediabedrijf één station van FM ziet verdwijnen of moet verkopen aan een partij die wel een FM-kavel verwerft na de veiling. Met Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica heeft Talpa momenteel namelijk vier stations, bij de komende veiling mogen dat er nog slechts drie zijn.

Eerder sprak Stenders al van een vervelende situatie bij voor alle betrokkenen, omdat er veel mensen werken en de komende tijd veel onzeker is. (RadioWereld.nl)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx