RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Rob Stenders eindelijk bij Veronica gestart (video)

Het kostte hem ooit ‘Blood, Sweat & Tears’ om in de jaren ’80 van de vorige eeuw een plaats bij de voormalige rebelse ‘American Generation’ van Radio Veronica een plekje te krijgen. Terwijl Jeroen van Inkel en Adam Curry zich tot de bekwaamste leerlingen uit de ‘klas’ van Scott Shannon van het New Yorkse Z100 ontwikkelden, opteerde de zoon van een Brabantse profvoetballer voor een eigenzinnige en een vaak controversiële koers. 

Meestal met de logische aanvaringen met beleidsmakers, stijl Lex Harding, tot gevolg. Inmiddels zijn dit niet meer dan episodes voor de geschiedenisboeken want nauwelijks vier maanden na het hals over kop afscheid van NPO Radio 2, startte Rob Stenders (foto bovenaan) gisteren als manager, muzieksamensteller en presentator bij het station van zijn hart. Opdracht: het zwalpende Veronica-schip eindelijk in een rustiger vaarwater loodsen.

We love music

Gezien het rijke verleden en om het gevoel van de luisteraars aan het wakkeren, werd eerst en vooral het muziekformat verruimd en verdiept. Goed voor een ruime keuze uit duizenden Top 40-hits en het oorstrelende werk uit zes decennia dat net niet onder het stof  verzeild was geraakt. Leuk voor de luisterconsumenten en vooral een mooie gelegenheid om de vormgeving flink onder handen te nemen. 

Maurice Verschuuren onderbrak tijdelijk zijn programma om zich volledig toe te leggen op de creatie van een flinke lading sfeervolle jingles en fillers. Wie rekende op ronkende namen zoals de fel begeerde Eddy Keur, die zich als vervanger van Ruud de Wild bij NPO Radio 2, in de belangstelling van talrijke geïnteresseerde omroepbedrijven had gewerkt, kwam voorlopig bedrogen uit. 

Degelijke voorbereiding

Reeds enkele dagen voor de aftrap op 28 juni werd in stilte de laatste hand aan de voorbereidingen gelegd. Even wennen aan de studioapparatuur aan de Hilversumse Bergweg tijdens een nachtelijke test in het weekend om vervolgens, verleden week donderdagmiddag, Lindo Duvall op passende wijze uit te wuiven. Om maar aan te geven dat niets aan het toeval werd overgelaten. Dit alles in een gezellig maar een licht stresserend kader vermits de bedroevend lage populariteit om een stevige boost smeekte. Van een kolossale uitdaging gesproken dus. 

Caroline Brouwer (foto bovenaan), de onafscheidelijke sidekick van de kersverse Veronica-baas, had bij de aanvang van de ‘Bonanza’, na het nieuws van 14:00 uur een aardige verrassing in petto. Niemand minder dan de inmiddels ook in Vlaanderen bekende Matthijs van Nieuwkerk ging maar al te graag op haar uitnodiging in om een openingsrede te improviseren. 

Kort, krachtig en kleurrijk met een verwijzing naar de wanprestatie van Oranje op het Europees kampioenschap voetbal, tot hét moment om het land op te vrolijken met een dagelijkse portie muziek op maat en smaak van de luisteraar. “Het is een feestdag” zo besloot de flamboyante tv-persoonlijkheid, die als eerste zijn voorkeur uitte via Primal Scream met ‘Movin’ On Up’. 

Als eerste zin voor dit nieuwe hoofdstuk dadelijk klare en duidelijke taal. Of de luistercijfers dankzij ‘We Love Music’ de gewenste heropstanding zullen inluiden, moet nog blijken. (FvM)

Heynen

° ‘Bonanza’ met Rob Stenders en Caroline Brouwer. Elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur bij Radio Veronica.
° Herbeluister hier de nieuwe start.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rudi
Rudi
1 juli 2021 - 22:07 22:07

Rob Stenders, begin jaren 80 nog een tijdje bij het Limburgse Radio Eastwave uit Hamont-Achel gedraaid.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx