RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Rob nam afscheid in stijl van NPO Radio 2

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gisteren, vrijdag 26 februari, was Rob Stenders voor het laatst te horen op NPO Radio 2. En dat gebeurde in stijl tijdens de zes uur durende afscheidsshow ‘Disco Marathon’. Voor de gelegenheid kwamen ook heel wat gasten langs, die al dan niet gewild, voor verrassingen zorgden.

Van vroeger naar nu

‘Let the music play’, de wereld ingestuurd door Barry White in 1976, liep als een rode draad door het afscheid van Rob Stenders bij NPO Radio 2. De ultieme ‘Platenbonanza’, kreeg Danny Vera – in het kader van het goede doel – als speciale gast over de vloer. Een half dozijn presentatoren wuifden de vertrekkende sterkhouder uit tijdens deze extravagante discomarathon. 

Dat de smaak van de luisteraars gedurende zes uren de koers van de ‘Friday Night Fever’ bepaalde, mag als een compliment voor de toekomstige baas van Radio Veronica beschouwd worden. Gevolg: een resem bijna vergeten tracks die geassocieerd worden met een vervlogen jeugd in danstempels allerhande. BT Express, First Choice, Diana Ross, Gary’s Gang en Donna Summer werden van onder het stof gehaald. 

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof leefden zich volledig uit alsof de overgang van oud naar nieuw herhaald werd. De centrale gast liet aanvankelijk op zich wachten. “Een douche en een uitgebreide maaltijd waren de reden van zijn late verschijning in de studio”, aldus de altijd enthousiaste Caroline Brouwer. 

Gerard Pino

Stenders’ ultieme klus bij NPO Radio 2 had trouwens enkele onwaarschijnlijk komische verrassingen in petto. Zo dook Radio 10-ochtendman Gerard Ekdom totaal onverwacht op tijdens ‘Ma Quale Idea’ van Pino D’Angio. Meteen het signaal om delen van de Italiaanse tekst humoristisch te verwerken waardoor alle aanwezigen extreme moeite hadden om hun lach te bedwingen. 

Er meldde zich bovendien nog meer interessant volk. Fred Siebelink, ooit medewerker bij KX Radio, bekende disco gehaat te hebben. ‘Disco Inferno’ van The Trammps, tijdens een avond in Noordwijk, wijzigde zijn visie. ‘Turn The Beat Around’ van Vicky Sue Robinson werd ingezet als rush naar het slotakkoord. Dat ‘I’ve Got  My Mind Made Up’ van Instant Funk voor een tweede maal de revue passeerde, je hoorde niemand klagen. 

De discussie over de beroemde en de nog steeds fel begeerde ‘Dance Classics’ cd-reeks van Arcade, het label, dat ooit onder leiding stond van de voormalige minister van economische zaken Herman Heinsbroek, boeide. Geen wonder dat onder impuls van Kylie Minogue en Dua Lipa, de interesse voor het genre opnieuw aangewakkerd werd.

Met middernacht in zicht wachtte er trouwens nog een lange reeks dringend af te werken verzoeken. CJ & Company met ‘Devil’s Gun’, ‘On The Beat’ van The BB&Q Band en wat absoluut niet mocht ontbreken; ‘What Kind Of Dance Is This’ van Veronica Unlimited. “Dag allemaal”, als finale groet en weg was ie. Goodbye NPO Radio 2, welkom Rob Stenders bij Radio Veronica. (FVM)

° Herbeluister hier het afscheid van Rob Stenders bij NPO Radio 2.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx