fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

RGR2 is er aan begonnen in Leuven

Nooit eerder geziene tijden komen vaak samen met nooit geziene fenomenen. Wie had kunnen denken dat net de coronacrisis aan de basis zou liggen van een hele reeks nieuwe radiostations, de voorbije weken. Lokaal, internet en verder enkele digitale projecten bedacht door zowel DPG Media als de VRT. Al is de omschrijving ‘muziekstreams’ toepasselijker. In onze beleving houdt het begrip radio immers veel meer in dan eindeloos veel nonstop muziek. Maar dat is een andere discussie.

Een uitzondering op bovenstaande oprisping is RGR2, de nieuwste telg binnen de RGR familie, net begonnen in de regio Leuven. De eerste zender (106.7 FM) staat aan, de volgende weken zullen er nog twee volgen. “RGR2 is altijd muziek, altijd plezier met veel Vlaamse hits”, zo beschrijft bezieler Marc Holemans (foto) het format waarmee dat hij de luisteraars tussen 06:00 en 18:00 uur, hoopt te overtuigen. Daarvoor zullen de presentatoren Peter Van Wijck, Erwin Van Ransbeek en Marc Holemans zelf zorgen. Buiten deze uren is er een non-stop soft pop format.

RGR2 is geen complete nieuwkomer. In het vorige decennium was Marc Holemans reeds heer en meester in Vlaanderen met danceradio RGRfm. Korte maar snedige speaks en hitgevoelige dancemuziek motiveerden tientallen lokale zenders om aan te sluiten bij zijn powerstation-product. Sinds het nieuwe frequentieplan wordt met RGR Classic Hits volop de kaart getrokken van de oldiesjaren 60, 70 en 80. Te beluisteren in Leuven (104.9 FM), Aarschot (107.6 FM), Zuiderkempen (106.8 FM) en Lier (107.1 FM).

“RGR2 wordt complementair met wel wat raakpunten”, zegt de radiomaker. Eigenlijk was het de bedoeling om RGR2 eerder in de lucht te brengen, maar die timing werd in de war geschopt door de COVID-19 pandemie. Tijdens de tweede erkenningsronde in 2018 kreeg de VZW Happy een cluster toegewezen van drie frequenties rond Leuven: Herent (106.7 FM), Oud-Heverlee (107.1 FM) en Lubbeek (107.3 FM). De eerste RGR2-zender voor Herent (106.7 FM) werd alvast aangezet. 

“In afwachting van de 107.1 FM kunnen onze uitzendingen wel onderbroken worden door werkzaamheden aan de zendersite. Maar het is wel de bedoeling om zo snel mogelijk officieel van start te gaan”, aldus nog Holemans. Ook de 107.3 FM staat nog op de planning, maar dient eerst nog door de VRM en de administratie Media opnieuw te worden gecoördineerd. (DM)

° RGR2


Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Wachten op Godot voor Oldies RGR

Danceradio RGR – ooit nog met ‘boenkradio’ als slogan –  was jarenlang het vlaggenschip van radiobaas Marc Holemans. Lees verder

RGR2 mag niet verhuizen naar Hulshout

Pech voor oldieszender RGR2. De Vlaamse Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de aanvraag Lees verder

Het is vandaag 25 mei… 2011 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het is vandaag 24 mei… 2011 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een Lees verder

Het radiodagboek van 24 mei – 145 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 23 mei – 144 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 502: PAMS, Jude en TROS FM (audio & video)

Vreemde week, met gisteren donderdag, een extra vakantiedag waardoor een verlengd weekend onvermijdelijk bleek. Dat Lees verder

Het radiodagboek van 22 mei – 143 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
WilfriedEddy Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Eddy
Gast
Eddy

A strange music mix in my humble opinion… kind of a bizarre mix between BNL and Joe. Listened to it yesterday and it seemed like an iPod in shuffle mode. We’ll see (listen).
Btw it’s a pity that RGR FM ‘The Powerstation’ is only an online channel, a much better original music mix. RGR Classic Hits is good too.

Wilfried
Gast
Wilfried

Inderdaad te veel BNL. Waarom geen tijdloze rockmuziek, want zo’n formaat is er bijna niet. Willy en Roxx zijn ook te modern.

Meer in deejays, erkenningen, lokale radio
Beste Veronica-programma is van ‘Curry & Van Inkel’ (audio)

Het is vandaag 18 mei… 1985 (audio)

2004: Van Dossier 2003 naar Radio 2004

Het radiodagboek van 18 mei – 139 (video)

Chris Van Tongelen naar BNL

Het radiodagboek van 17 mei (138)

Sluiten