RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Retro Mi Amigo Top 50 van 7 februari 1976

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De maandelijkse aflevering van de Retro Mi Amigo Top 50 is zaterdag 25 januari 2020 te beluisteren tussen 12 en 15 uur via www.foutemuziekradio.nl. Ferry Eden belicht dit keer de hitparade van 7 februari 1976.

Het nieuwe jaar 1976 bracht Radio Mi Amigo een aantal opmerkelijke wijzigingen. De eerste betrof Bert Bennett, die het radiostation had verlaten en met zijn vrouw Gea was teruggekeerd naar Nederland. Belangrijke redenen waren het weinig inspirerende, geïsoleerde winterse leven in de stilgevallen Spaanse badplaats, iets wat later ook andere deejays zou gaan opbreken.

Gea, die als secretaresse van Sylvain Tack actief was geweest, vond bovendien dat de Spaanse organisatie in ballingschap een onaangename aantrekkingskracht had op geld-witwassers en twijfelachtige figuren. Bert Bennett werd door Mi Amigo-baas Sylvain Tack voorlopig nog wel ingezet voor de gehuurde zendtijd in het weekend op Radio Andorra. De vrijgekomen uren werden verdeeld onder het Playa-deejayteam. Dat bestond uit programmaleider Joop Verhoof, Peter van Dam, Stan Haag en zijn vrouw Michelle. Maurice Bokkebroek droeg zorg voor de techniek.

Op 19 januari 1976, de dag na de laatste uitzending van Bert Bennett, gingen Tim Ridder (Bart van Leeuwen) en Jan van de Meer nieuwsuitzendingen vanaf het zendschip Mi Amigo verzorgen. Daartoe moest een studio worden ingericht en bovendien moesten de Caroline-deejays wennen aan Nederlandse collega’s naast de toch al Nederlandse bemanning. In het licht van die actualiteit kwamen er geleidelijk ook  live-programma’s, zoals het eerste ochtenduur tussen 6 en 7, spoedig gevolgd door een middagprogramma van 15 tot 16 uur.

Uit nood geboren, waren er in maart en april 1975 al eens live programma’s van Mi Amigo verzorgd door Peter van Dam en nadien Rob Ronder. Een klein jaar later vormden de nieuwe live-uitzendingen een extra service en actualiteit waarmee het station een evenwicht zocht met de twee weken eerder opgenomen routinematige programmabanden uit Playa d’Aro. Het bleek een goede beslissing, want de live-programma’s werden een populair en niet meer weg te denken onderdeel van de Mi Amigo-programmering.

De Top 50 van 7 februari 1976 werd indertijd gepresenteerd door Peter van Dam. Het programma was ruim een week eerder opgenomen en alle platen waren in Playa d’Aro aanwezig. Ook Bohemian Rhapsody van Queen, de klassieker die zes weken eerder als nieuwe binnenkomer nog in de hitlijst ontbrak.

De plaat van zes minuten kan in deze retro Top 50 met Ferry Eden in zijn geheel worden gedraaid omdat er ook een aantal kortere platen in de lijst staan. Bijvoorbeeld de carnavalskrakers van Corry van Gorp en André van Duin, maar ook de heruitgave van Let’s twist again van Chubby Checker.

In de retro Top50-versie met Ferry Eden – de lijst kun je hier downloaden – zijn de originele reclames van toen te horen, zoals om het half uur Reclamondo in verschillende uitvoeringen. Daarin werden thuiswerkers gezocht voor promotieactiviteiten rond de Olympische Zomerspelen in Montreal, Canada.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radio Mi Amigo: de ‘Retro Top 50’

Aanstaande zaterdag zaterdag 27 april zendt FouteMuziekRadio.nl tussen 12:00 en 15:00 uur de ‘Mi Amigo Top Lees verder

Retro ‘Mi Amigo Top 50’ met Ferry Eden

Zaterdag aanstaande 2 maart, is via foutemuziekradio.nl de ‘Mi Amigo Top 50’ van 18 maart Lees verder

Opgepoetste Mi Amigo Top 50 op FouteMuziekRadio

Een Top 50 op zaterdag bij FouteMuziekRadio, dat kan enkel een gerecycleerde lijst zijn, eerder Lees verder

Menuwissel: Ferry Eden presenteert RNI Top 50

Via FouteMuziekRadio is er aanstaande zaterdag 27 juli 2019 voor de afwisseling weer eens een Lees verder

Zo klonk de Mi Amigo Top 50 op 28/08/1976 (audio)

Ferry Eden doet het op 29 juni digitaal over bij FouteMuziekRadio De zomer van 1976 Lees verder

Mi Amigo Top 50: Ferry Eden doet het dubbel

Top 50 van 14 juli 1974 in twee verschillende uitvoeringen Naar trouwe en goede maandelijkse Lees verder

Tineke niet bij Vintage maar gewoon op Radio Veronica (audio)

Tineke de Nooij is vanaf volgende maand iedere zaterdag- en zondagavond met een eigen programma Lees verder

‘Enkel kijken met de speciale tv-bril’ (video)

en ander bizar nieuws uit 1961, verzameld in wekelijkse column door Hans Knot

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
22 januari 2020 - 12:03 12:03

Tijdens de zomer van 1977, hoorde ik tot mijn verbazing Bert Bennett op Radio Andorra(701 khz-AM) was toen op vakantie in een piepklein dorp Galgan in de buurt van Montbazens (Aveyron).

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx