RadioVisie

  • .
    .

Retro Mi Amigo Top 50 van 7 februari 1976

De maandelijkse aflevering van de Retro Mi Amigo Top 50 is zaterdag 25 januari 2020 te beluisteren tussen 12 en 15 uur via www.foutemuziekradio.nl. Ferry Eden belicht dit keer de hitparade van 7 februari 1976.

Het nieuwe jaar 1976 bracht Radio Mi Amigo een aantal opmerkelijke wijzigingen. De eerste betrof Bert Bennett, die het radiostation had verlaten en met zijn vrouw Gea was teruggekeerd naar Nederland. Belangrijke redenen waren het weinig inspirerende, geïsoleerde winterse leven in de stilgevallen Spaanse badplaats, iets wat later ook andere deejays zou gaan opbreken.

Gea, die als secretaresse van Sylvain Tack actief was geweest, vond bovendien dat de Spaanse organisatie in ballingschap een onaangename aantrekkingskracht had op geld-witwassers en twijfelachtige figuren. Bert Bennett werd door Mi Amigo-baas Sylvain Tack voorlopig nog wel ingezet voor de gehuurde zendtijd in het weekend op Radio Andorra. De vrijgekomen uren werden verdeeld onder het Playa-deejayteam. Dat bestond uit programmaleider Joop Verhoof, Peter van Dam, Stan Haag en zijn vrouw Michelle. Maurice Bokkebroek droeg zorg voor de techniek.

Op 19 januari 1976, de dag na de laatste uitzending van Bert Bennett, gingen Tim Ridder (Bart van Leeuwen) en Jan van de Meer nieuwsuitzendingen vanaf het zendschip Mi Amigo verzorgen. Daartoe moest een studio worden ingericht en bovendien moesten de Caroline-deejays wennen aan Nederlandse collega’s naast de toch al Nederlandse bemanning. In het licht van die actualiteit kwamen er geleidelijk ook  live-programma’s, zoals het eerste ochtenduur tussen 6 en 7, spoedig gevolgd door een middagprogramma van 15 tot 16 uur.

Uit nood geboren, waren er in maart en april 1975 al eens live programma’s van Mi Amigo verzorgd door Peter van Dam en nadien Rob Ronder. Een klein jaar later vormden de nieuwe live-uitzendingen een extra service en actualiteit waarmee het station een evenwicht zocht met de twee weken eerder opgenomen routinematige programmabanden uit Playa d’Aro. Het bleek een goede beslissing, want de live-programma’s werden een populair en niet meer weg te denken onderdeel van de Mi Amigo-programmering.

De Top 50 van 7 februari 1976 werd indertijd gepresenteerd door Peter van Dam. Het programma was ruim een week eerder opgenomen en alle platen waren in Playa d’Aro aanwezig. Ook Bohemian Rhapsody van Queen, de klassieker die zes weken eerder als nieuwe binnenkomer nog in de hitlijst ontbrak.

De plaat van zes minuten kan in deze retro Top 50 met Ferry Eden in zijn geheel worden gedraaid omdat er ook een aantal kortere platen in de lijst staan. Bijvoorbeeld de carnavalskrakers van Corry van Gorp en André van Duin, maar ook de heruitgave van Let’s twist again van Chubby Checker.

In de retro Top50-versie met Ferry Eden – de lijst kun je hier downloaden – zijn de originele reclames van toen te horen, zoals om het half uur Reclamondo in verschillende uitvoeringen. Daarin werden thuiswerkers gezocht voor promotieactiviteiten rond de Olympische Zomerspelen in Montreal, Canada.

Heynen

Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
22 januari 2020 - 12:03 12:03

Tijdens de zomer van 1977, hoorde ik tot mijn verbazing Bert Bennett op Radio Andorra(701 khz-AM) was toen op vakantie in een piepklein dorp Galgan in de buurt van Montbazens (Aveyron).

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx