RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Retro-interview: Wim Weetjens (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Weet jij waar Wim tegenwoordig werkt? Ach, het is een beetje spelen met woorden natuurlijk. Maar mensen met een allitererende naam vragen er natuurlijk zelf om. Wim Weetjens is het hoofdpersonage in deze retro-babbel. In de lente van 2004 was hij zowat dagelijks terug te vinden in Gemeentestraat 44 in Ganshoren. 4FM, de tweede landelijke Vlaamse commerciële zender (met licentie), had er toen zijn hoofdkwartier. Vijftien jaar later is er veel, zo niet alles veranderd voor zowel ‘zijn’ radiostation als voor de man zelf.

In het jaar 2000 was hij één van de vier oprichters van 4FM. Voorheen had Weetjens zijn strepen verdiend en het vak geleerd bij regionale en nationale televisiestations plus Studio Brussel en Radio 2. Drie jaar later werd hij programmadirecteur bij het commerciële radiostation, een functie die hij overnam van Stefan Ackermans.

Beiden hielden het evenwel voor bekeken bij 4FM toen het in handen kwam van het Nederlandse mediabedrijf Talpa van John de Mol. In 2006 richtte Weetjens met Ackermans Life!tv op, waarvan hij gedelegeerd bestuurder werd. Medio 2012 liet hij het tv-project over aan Think Media, uitgever van onder meer P-Magazine.

Als Business Development Manager bij Sanoma Media Belgium was de man onder meer verantwoordelijk voor Story FM, waar hij samen met Tanja Dexters de ochtendshow ‘Zotte Morgen’, presenteerde. Weetjens was ook betrokken bij de start van Libelle TV. Per 1 september 2015 werd hij producer van ‘The Breakfast Club’, het ochtendblok bij Nostalgie. Momenteel presenteert hij elke zaterdag en zondag het blok van 21:00 uur tot middernacht op Nostalgie.

Op zaterdag 8 mei 2004 praatte RadioVisie met WW. JLB schreef toen een begeleide tekst waarbij alweer… gespeeld werd met zijn naam. Sommige dingen komen altijd omdat ze nooit zijn verdwenen, blijkbaar. 

‘De vooravond’ uitgelegd door Wim Weetjens

Als notoir liefhebber van stripverhalen doet zijn naam me denken aan de professor die opduikt in een spannend verhaal van Suske en Wiske. Tedere Tronica, Beminde Barabas, Prachtige Pjotr, Lieve Lilleham, Tokapua Toraja… Wim Weetjens. Geef toe, die laatste naam staat helemaal niet slecht in het rijtje flitsende figuren die eerder (echt) hun opwachting maakten in de verhalen van het dapperste Vlaamse stripduo ooit. De alliteratie doet het ‘m natuurlijk.

Maar niet alleen de gelijkheid van beginmedeklinkers zet de man van 4FM in het rijtje professoren. Eigenlijk is Wim Weetjens er ook een. Niet alleen is hij gefascineerd door techniek en internet, geef hem een schroevendraaier, een conservenblik, een computer en een stopcontact, en een uur later heb je een radiostation dat twintig kilometer verder te ontvangen is. Dat soort avonturen komt echt niet alleen voor in de stripverhalen van Suske en Wiske.

Al startte Wim Weetjens zijn radiocarrière als presentator bij Studio Brussel en werkte hij een poos voor Radio 2, de lokroep voor een eigen station was groter. Samen met Stefan Akkermans, Dirk Guldemont en Jan Caerts richtte hij 4FM op. Aanvankelijke enkel via de kabel te ontvangen. Tegen alle verwachtingen in sleepte de commercièle omroep een landelijke etherfrequentie in de wacht en ging… nationaal uitzenden. 

4FM staat vandaag aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. Ook zij mogen en kunnen op 27 mei aanstaande hun nieuwe frequenties in gebruik nemen. Minder in aantal, veel zwaarder in vermogen. Goed voor de duidelijkheid. Het commerciële station kan er maar wel bij varen. En ze staken al in een winning mood. De jongste luistercijfers lieten een snel stijgend marktaandeel zien. 

Met een echte professor aan boord kan het gewoon nooit meer mislopen voor 4FM. Dat mocht Sofie Vander Donckt als eerste horen want zij stelde de vragen bij deze babbel.

° Foto bovenaan- credits: Nostalgie


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Retro-interview: Carl Schmitz (video)

Carl Schmitz is alweer sedert augustus 2014 te horen bij Joe. Hij kwam van Qmusic. Lees verder

Retro-interview: Kathy Lindekens (audio)

Het moet in de zomer van 1976 zijn geweest, samen met Ton Schipper - al Lees verder

Retro-interview: Christel Van Dyck-Filip Pletinckx (audio)

Lang geleden, héél lang geleden, nog voor er drie madammen waren, werd de doordeweekse ochtend Lees verder

Retro-interview: Johan Persyn (audio)

Hij was deze week nog prominent in ‘beeld’ omdat hij omroeper wordt bij Eclips TV: Lees verder

Retro-interview: Jeroen Roppe (audio)

Sinds april 2016 gaat het Vlaamse niet commerciële radiostation voor het hoofdstedelijk gewest door het Lees verder

Retro-interview: Christina Van Geel (audio)

Precies vijftien jaar geleden - het was maart 2004 - , trok een team van Lees verder

Retro-interview: Roos Van Acker (audio)

Iedere zaterdag opnieuw zetten we de deur van ons rijke audio-archief op een kiertje. In Lees verder

Retro-interview: Erwin Deckers (audio)

In onze reeks retro-interviews halen we vandaag nog eens Erwin Deckers vanonder het stof. Een Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx