RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Retro-interview: Nathalie Delporte (audio)

Ze maakt al een eeuwigheid radio, tegenwoordig bij Joe. Daarvoor bij Qmusic, TOPradio en… Radio Zelfstandig Harelbeke. Dat ze in ‘het wereldje’ zou terechtkomen, stond in de sterren geschreven. Al in de eerste helft van jaren 80 van de vorige eeuw.

Woensdag jongstleden, in een andere retro-rubriek waarbij we oude radioprogramma’s een nieuw leven bieden, hadden we het nog over Radio Gemini waar Dielis Bergen tijdens de zaterdagnacht (00:00-05:30 uur) een marathonuitzending presenteerde voor iedereen die nog wakker was en in het bijzonder voor bakkers…

Nathalie Delporte (rechts) in het gezelschap van Qmusic-collega’s Bart-Jan Depraetere (vorige week nog in deze rubriek met zijn babbel) en Alexandra Potvin (midden) (Foto: 01/08/2004 – Oostende)

Nathalie Delporte was als dochter van een lokale Harelbeekse bakker een vaste luisteraar. Meer nog… ze was een fan die regelmatig opbelde en zelfs langsging in de studio met versgebakken lekkernijen. Het radiovirus dat al latent aanwezig was, werd er enkel sterker door. Nathalie ging zelf radio maken. De rest is geschiedenis.

In de nazomer van 2004 trok een team van RadioVisie naar de Medialaan in Vilvoorde om iedereen die toen het mooie weer hielp maken bij Qmusic te interviewen. Op 4 september van datzelfde jaar werd de vrucht van al die inspanningen online geplaatst. Er werd gestart met de babbel die we hadden met Nathalie Delporte. JL Bostyn schreef er toen onderstaande tekst bij…

Van ‘Up with people’ naar ‘Up with the music’

Natalie Delporte interviewen geeft een flink déjà vu-gevoel. Want algauw blijkt dat we al eens samen zaten voor een vraaggesprek. Maar toen waren de rollen omgedraaid. Zij studeerde in Gent en schreef voor het studentenblad Watt!. Vooral stukjes over… de media. Het was ergens halfweg de jaren tachtig en omdat ik toen al verondersteld werd nuttige dingen te kunnen zeggen over het medium radio (er zijn toch geen exemplaren bewaard gebleven van Watt!), kwam Nathalie mij interviewen.

Anderhalf decennium later zijn de rollen omgekeerd. Zij heeft intussen Up with People, Radio Zelfstandig Harelbeke, TOPradio en Studio Brussel achter de rug. JIM en Qmusic doet ze nog steeds. Ik schrijf ook nog, maar ik probeer geen interviews (meer) af te nemen. Die zonnige dag in Vilvoorde begeleidde ik enkel Claudia Nasels, onze interim interviewster en bijna helemaal gloednieuw in het vak.

In het ‘tussenseizoen’ hadden we immers afscheid moeten nemen van enkele vaste interviewers. Weggeplukt door de ‘grote jongens’. Sofie Vanderdonckt leest nu het nieuws bij 4FM en Ben Mouling werkt inmiddels voor het tv-productiehuis Eyeworks (maakt leuke dingen voor VTM). Maar de ‘show must go on’, dus depanneerden de collega’s van RadioActief ons. Zij stuurden Claudia, wij brachten de opnameapparatuur mee. Hoe een en ander verder afliep hoor je hieronder.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx