RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Retro-interview met Sven Ornelis (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Heel lang geleden, het lijkt wel alsof het in de tijd was dat de dieren nog spraken, organiseerde RadioVisie een zoektocht naar dé ‘Radiopersoonlijkheid van het Jaar’. Een trofee die werd toegekend door onze lezers/bezoekers aan een hij of een zij die in het voorbije jaar, op de beste manier, het medium radio had vertegenwoordigd.

Niet de beste dj of presentator, maar de man of vrouw die als een betere ambassadeur het medium had vertegenwoordigd. Zes edities waren er. De organisatie van deze zoektocht woog echter zo door op de reguliere taken van RadioVisie dat er wijselijk werd besloten om er mee op te houden.

De uitreikingen van de award zit in heel wat geheugens gegrift, omdat die steeds gekoppeld was aan een groot feest. Ze werden achtereenvolgens gehouden op de Norderney – het zendschip van Radio Veronica, en in het Feestpaleis van Beervelde en in het Wijnegem Shopping Center. De eersteling ging over het jaar 2003, de laatste over 2008. 

Achtereenvolgens wonnen mediaminister Marino Keulen, Greet op de Beeck, Wim Oosterlinck en driemaal na elkaar Peter van de Veire. Naast de hoofdvogel waren er winnaars in diverse andere categorieën. Er werd ook nog gezocht naar de Beste Stem, het Beste Programma-item, de Beste radioreclame, de Beste Lokale Radio (per provincie) en naar het Beste Radioprogramma (nationaal). 

De stemmers beslisten dat de trofee voor 2004 naar de ‘D&O Ochtendshow’ moest gaan. Toen Erwin Deckers en Sven Ornelis in 2002 het programma begonnen, werkten ze nog voor Radio Donna, om na negen maand te verkassen naar Qmusic.

Het duo won nu met vlag en wimpel. Serge Hadermann bracht Sven Ornelis met een telefoontje op de hoogte vanuit de studio van ZOE FM in Zoersel. FCP Media verzorgde de eindproductie. Op 8 januari 2005 verscheen de opname, samen met onderstaande begeleidende tekst van JLB, online. 

Het stond in de sterren geschreven

Als er één categorie was waarin we de winnaar zonder de hulp van Madame Soleil, Nostradamus of andere Nicole De Waeles konden voorspellen, dan was dat die van ‘Beste radioprogramma’. Erwin Deckers en Sven Ornelis (foto bovenaan) weten als geen ander hoe ze steeds weer in de belangstelling van de media moeten blijven. Dat, een prima programma en een radiovirus dat resistent is, zijn uiteraard steeds de beste garanties op winst.

De bekroning van hun ‘D&O Ochtendshow’ is dan ook een logisch gevolg van de stijging van de populariteit van Qmusic in zijn geheel. Het nieuwe frequentieplan heeft voor een betere ontvangst gezorgd in zowat geheel Vlaanderen, waardoor het marktaandeel synchroon steeg. Erwin Deckers en Sven Ornelis zijn al jarenlang boegbeelden van de radio, hun namen en hun programma zijn sterke merken geworden. Ze nemen dit jaar de draad weer op, daar waar ze hem bij hun wissel van Donna naar Qmusic waren kwijtgeraakt. Marc Uytterhoeven achterna: ‘Alles komt terug’. 

De gouden medaille voor D&O symboliseert trouwens een algemene gestegen waardering voor het commerciële station uit Vilvoorde. Waren vorig jaar Deckers & Ornelis de enigen die voor Qmusic een vermelding kregen in een van de (toen) zeven categorieën (Programma-item: Toeterman), dit jaar duikt het station en/of haar medewerkers in zowat alle lijstjes op. Waarbij te vermelden valt dat Sven Ornelis ook nog eens een tweede plek haalt in de categorie ‘Beste presentator’. Als duo wordt zelfs een bronzen plak versierd als ‘Radiopersoonlijkheid’. 

Tenslotte nog even aanstippen dat D&O, de Nieuwe Wereld (Radio 1) opvolgt (goed voor een derde plek dit jaar). Wat nog eens bewijst wat we donderdag al in onze analyse van de resultaten voor 2004 schreven; er is opvallend ‘jonger’ gestemd. Al geldt dit natuurlijk niet echt voor ons winnende koppel, want de heren gaan als Siamese radiotweeling al door het ochtendleven sedert 31 januari 2000, toen ze bij Radio Donna ‘Jabbedabbedoe’ van Michel Follet opvolgden. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx