RadioVisie

  • .
    .

Retro-interview met Adriaan Van Landschoot (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Dit is de – voorlopig – laatste aflevering van onze zaterdag reeks ‘Retro-interviews’. In 2020 pakken we de draad weer op. Om het enigszins symbolisch te houden grijpen we daarom terug naar de man die, dankzij een commercieel idee, quasi in z’n eentje verantwoordelijk was het wakker schudden van de ingedommelde Vlaamse radiowereld.

We gaan terug naar 15 juni 1973 toen toch nog redelijk onverwacht, ondanks enige voorafgaande persaandacht, Radio Atlantis aan z’n grote avontuur begon. Liefst twee decennia na het einde van Radio Antwerpen, de eerste Vlaamse zeezender ooit – in de lucht vanaf de MV Uilenspiegel -, werd radiominnend Vlaanderen op enkele uren tijd platgewalst en instant verliefd op dit nieuwe radiostation.

De Adegemse zakenman Adriaan Van Landschoot was de drijvende kracht achter deze radiorevival. Een eerste zaadje was gepland. Radio Mi Amigo volgde, andere projecten zoals een Radio Benelux werden bedacht maar nooit gerealiseerd, toch begrepen uiteindelijk zoveel anderen dat ze zelf iets moesten ondernemen. Eind van de jaren 70 leidde dat tot de grote vrije radioboom…

Radio 19 dat ieder jaar tijdens de zomermaanden de zeezenders herdacht met een hele zwik speciale programma’s nodigde in juli 2013 ‘Adri met de Klakke’ uit voor een lange babbel. Tijdens die bewuste zomerdagen werd immers hulde gebracht aan Radio Caroline én Radio Atlantis. Het lag voor de hand dat de reanimator van het Vlaamse radiolandschap, niet mocht ontbreken. 

De vragen werden gesteld door Thierry De Neve. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx