RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Retro-interview: Jeroen Roppe (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sinds april 2016 gaat het Vlaamse niet commerciële radiostation voor het hoofdstedelijk gewest door het leven als Bruzz. Het maakt deel uit van het mediahuis BRUZZ, met ook geschreven media en televisie. BRUZZ wordt volledig structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap en richt zich tot Brusselaars, de bewoners van de Vlaamse Rand en de dagelijkse pendelaars.

Het begon allemaal in 2000 toen FM Brussel gelanceerd werd als studentenradio verbonden aan het RITCS en al snel evolueerde naar een professionele Nederlandstalige stadsradio, die 24 uur per dag uitzond. Op 19 december 2003 kreeg het project een licentie van de Vlaamse Overheid. Jeroen Roppe werd er de radiobaas. Voorheen had hij voor Studio Brussel gewerkt. Nog in de zomer van dat jaar ging RadioVisie met hem praten, in de studio’s van FM Brussel. Dat gesprek kan u opnieuw beluisteren.

In maart 2014 werd het FM Brussel, samen met TV Brussel, Brussel Deze Week, AGENDA en brusselnieuws.be opgenomen in de vzw Vlaams-Brusselse Media. Op 9 juni 2015 maakte minister van Media Sven Gatz bekend dat FM Brussel moest verdwijnen. Maar dat viel allesbehalve in goed aarde. De beslissing werd teruggedraaid. Sinds 20 april 2016 gaat FM Brussel door het leven als BRUZZ.

Dit schreven we op 18 september 2004

Een zaterdags interview met een perfect evenwicht. In tijden van aartsmoeilijke oefeningen om vliegtuigen in en uit de Brusselse lucht te houden, kan het tellen als symboliek. Federale en andere overheden kunnen tevreden zijn. RadioVisie kan een bank vooruit. Al heeft onze babbel met Jeroen Roppe voor geen meter met vliegtuigen te maken, wel met Brussel.

Het evenwicht wordt vooral gevormd door de, voor de gelegenheid vier aanwezige heren in de glazen lobby, met zicht op de complete redactie van FM Brussel. Het kwartet bevindt zich op de vierde verdieping van het ‘oude omroepgebouw’. In het nummer 18, op dit plein, woonden ooit BRT en RTB. Nu zitten er samen onder n dak: Brussel Deze Week (print), TV Brussel en FM Brussel. De lobby kijkt uit op het Flaygeyplein zelf en op een uitloper van het Ter Kamerenbos.

Een hele fijne locatie ware het niet dat zeven kolonies bouwvakkers en puttenmakers noest aan het werk zijn. Onder het plein moet een en ander gedaan worden omdat straten in de buurt net iets teveel onder water lopen van zodra het ook maar een beetje regent. Met veel meer rust op het plein hadden we dit interview in open lucht gedaan. Terrasjes, drankje erbij, couleur locale! Nu lukt het nog maar net mét gesloten ramen en de microfoon in de juiste richting, op de vierde verdieping, om te ontsnappen aan het lawaai van kranen, boren, betonmolens en toeterende werfleiders.

Maar dit geheel terzijde, want we hadden het over evenwicht’. Dat heeft alles te maken met het kwartet aanwezige mannen. Twee uit West-Vlaanderen (vragensteller JL Bostyn en geluidsman Fabian Croes), twee uit Limburg (de andere vragensteller Dirk Vanoirbeek én Jeroen Roppe). Netjes gedrapeerd aan een ronde tafel, in het centrum van het land. Een perfecte evenwichtsoefening. Al draait alles om slechts één persoon, huidig programmaleider van FM Brussel, Jeroen Roppe. Ex-Limburger, nu fervent Brusseleir. Of daaromtrent. Hoe gaat het met de man die, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al een hele mooie radiocarrière wist uit te bouwen?


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

MNM en Jos aan de Costa Del Blankenberge

Onze laagvliegende kustreporter Jos Gurdebeke ging gisteren reeds - in avant-première - langs. Met z’n Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Radio 1, waar geen enkel programma nog waardig oud mag worden

Bij Radio 1 krijgen programma's nooit meer de kans om écht iconisch te worden. En Lees verder

Radio 1: Het doek valt over ‘Interne Keuken’

Er komt geen dertiende seizoen meer, zo kondigden Sven Speybrouck en Koen Fillet zaterdag zelf Lees verder

MNM Blokhut gesloten, Summer Squad van start

De jonge reporters Laurins, Anneleen, Ivo, Anushka en Hariette willen weten hoe jij je zomer Lees verder

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

• Minister Dalle sluit het Plaatsgast-seizoen bij RadioRand • VRM beboet Radio Expres voor "te Lees verder

De Radio 2-Madammen houden het voor bekeken

De Madammen, één van de best beluisterde radioblokken in Vlaanderen, neemt op 1 juli definitief Lees verder

Nieuwe ‘Warmste Week’ ook op MNM en Studio Brussel (video)

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022.

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx