RadioVisie

  • .
    .

Retro-interview: Jeroen Gorus (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zijn laatste wapenfeiten als presentator dateren alweer van eind 2017, toen hij het ochtendprogramma bij TOPradio verzorgde, tegenwoordig is hij hoofdzakelijk achter de schermen van het medium bezig als bedenker, bezieler en bezige bij van ROXX. Het eerste Vlaamse digitale rockstation op DAB+ en via internet.

Ook de luisteraars van Radio Contact in de hoogtijdagen van het netwerk en die van Donna kennen hem, maar TOP is en blijft zijn langste werkgever. In de lente van 2004 vonden we bij RadioVisie dat het hoog tijd was om eens met hem te gaan praten.

We vulden onze brooddoos met een mueslireep, een halve liter Vittel en de Sennheizer-microfoon en trokken naar de Gentse Nekkerputstraat. Naar het oude gebouw van de Socialistische Mutualiteit, de uitvalsbasis van het landelijke TOP-netwerk. Jongeren- en studentenradio, neergestreken in een buitenbuurt van de stad.

Dit schreven we op 20 maart 2004

Veel volk komt er niet langs. Al is dit niet direct onze zorg, als we één enkele man te pakken krijgen, zijn we al dik tevreden. Als we voor 10:00 uur aankomen, dan zijn we er zeker van dat we elkaar niet mislopen. Tot dan moet Jeroen Gorus immers de TOP-luisteraars entertainen. Toch gaat het nog bijna fout. Niet één, maar diverse files en een omleiding waarbij de ‘wegwijzers’ plots verdwenen zijn, brengt ons alsnog in tijdsnood. Gelukkig is er zoiets als mobiele telefoon.

Als we eindelijk aankomen staat Gorus rustig een sigaret te roken in de eerste lentezon, in de buurt van een magistrale sportauto. Het blijkt die van hem te zijn. We bewonderen mee. Vernemen ‘en passant’ dat de Mazda niet zijn enige hobby is. Dieren op zijn mini boerderij, strips overal in huis en film (het liefst in de bioscoop), zijn de andere passies. Van buiten gaat het naar binnen.

De kuisman van dienst wordt vakkundig opzij gezet, de hoofd- en productiestudio geïnspecteerd, de ontvangstruimte vakkundig afgesloten. Stilte, we draaien! Tenminste de Sharp draait, wij stellen de vragen, Jeroen antwoordt. Onbevangen, spontaan, recht-door-zee… Gorus interviewen is ‘plezant’. De man heeft een ontwapenende charme en een jongensachtige vrolijkheid die je het gevoel geeft dat je elkaar al kent sinds de derde kleuterklas.

Zijn persoonlijkheid hoor je ook terug in zijn programma’s. Toen TOPradio nog onderdeel was van de VMMa en te zien via Kanaal 2, zag je die persoonlijkheid zelfs. Eigenlijk zouden we Jeroen Gorus iedere week willen interviewen. Als ontspanningstherapie. (TB)

° Interview: JL Bostyn
° Productie: FCP MediaTVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx