RadioVisie

  • .
    .

Retro-interview: Erwin Deckers (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In onze reeks retro-interviews halen we vandaag nog eens Erwin Deckers vanonder het stof. Een babbel waar de ‘Wet van Murphy’ in al z’n aspecten meer dan ooit van toepassing was en nog steeds is, blijkbaar. Gelukkig bestaan er van het audio-archief van RadioVisie heel wat backups die bij diverse medewerkers bewaard worden.

Dat is helaas niet het geval voor de meeste teksten. Sommige staan op één enkele oude server, als die het laat afweten dan is het gewoon wachten tot iemand dat ding opnieuw aan de praat krijgt. Zo moeten we de exacte datum schuldig blijven wanneer deze babbel met Erwin Deckers werd opgenomen. Vermoedelijk is dat in het najaar van 2003 geweest.

Wat fout kon gaan, ging ook fout

Toen al liep de opname niet van een leien dakje. Ook dan wilde de techniek niet meewerken. Onze DAT-recorder had het laten afweten. ‘Geen nood’ dachten we, we bevonden ons in het VTM-gebouw aan de Medialaan, daar moesten ze opname-apparatuur bij de vleet hebben. Min of meer dus… Het werd uiteindelijk een dictafoon van Philips, zo’n ding dat je op zak stak als auditief geheugensteuntje.

Omdat een ongeluk echt nooit alleen komt, had onze voorziene vragensteller ter elfder ure afgebeld (niet hersteld van een kater). JLB moest totaal onvoorbereid overnemen. Bovendien ging de babbel door in een ruimte waar op dat moment nogal wat personeel koffie aan het drinken was… Kortom, één en ander kwam echt niet ten goede aan de kwaliteit. En dat is duidelijk te horen. Gelukkig was Erwin wel goedgemutst, bij de pinken en een leuke gastheer…

Wie is Erwin Deckers?

Voor de minder jonge en iets oudere luisteraars zal deze vraag nogal oneerbiedig overkomen. Toch maakte deze Limburger zijn laatste programma’s alweer in september 2008. Niet onlogisch dus dat twijfelende tieners en zelfs typische twintigers anno 2019 zijn naam misschien niet meer kennen. Zeg nu zelf, wie niet meer op de radio komt, of op televisie, die is snel uit… beeld.

Erwin Deckers begon zoals zovelen die besmet zijn met met het radiovirus bij de vrije radio, in Tongeren en Bilzen. Na een stage ging hij vast voor Donna werken, waar hij het bekendst werd aan de zijde van Sven Ornelis met het ochtendprogramma ‘Deckers en Ornelis’. In 2000 maakten de twee de overstap naar Qmusic. Deckers werd er programmadirecteur (ook van Qmusic Nederland). In die functie werd hij in januari 2011 opgevolgd door Wim Oosterlinck. Sinds 2012 is Erwin Deckers ‘Directeur Strategie’.

Terug naar 2004 nu, het gesprek moet dan ook in de tijdsgeest van vijftien jaar geleden, gehoord worden. Erwin Deckers, op het hoogtepunt van zijn bekendheid en populariteit, want zijn ochtendshow bij Q was ràzend populair. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx