fbpx

RadioVisie

.
Yesterdayland
.

Retro-interview: Erwin Deckers (audio)

In onze reeks retro-interviews halen we vandaag nog eens Erwin Deckers vanonder het stof. Een babbel waar de ‘Wet van Murphy’ in al z’n aspecten meer dan ooit van toepassing was en nog steeds is, blijkbaar. Gelukkig bestaan er van het audio-archief van RadioVisie heel wat backups die bij diverse medewerkers bewaard worden.

Dat is helaas niet het geval voor de meeste teksten. Sommige staan op één enkele oude server, als die het laat afweten dan is het gewoon wachten tot iemand dat ding opnieuw aan de praat krijgt. Zo moeten we de exacte datum schuldig blijven wanneer deze babbel met Erwin Deckers werd opgenomen. Vermoedelijk is dat in het najaar van 2003 geweest.

Wat fout kon gaan, ging ook fout

Toen al liep de opname niet van een leien dakje. Ook dan wilde de techniek niet meewerken. Onze DAT-recorder had het laten afweten. ‘Geen nood’ dachten we, we bevonden ons in het VTM-gebouw aan de Medialaan, daar moesten ze opname-apparatuur bij de vleet hebben. Min of meer dus… Het werd uiteindelijk een dictafoon van Philips, zo’n ding dat je op zak stak als auditief geheugensteuntje.

Omdat een ongeluk echt nooit alleen komt, had onze voorziene vragensteller ter elfder ure afgebeld (niet hersteld van een kater). JLB moest totaal onvoorbereid overnemen. Bovendien ging de babbel door in een ruimte waar op dat moment nogal wat personeel koffie aan het drinken was… Kortom, één en ander kwam echt niet ten goede aan de kwaliteit. En dat is duidelijk te horen. Gelukkig was Erwin wel goedgemutst, bij de pinken en een leuke gastheer…

Wie is Erwin Deckers?

Voor de minder jonge en iets oudere luisteraars zal deze vraag nogal oneerbiedig overkomen. Toch maakte deze Limburger zijn laatste programma’s alweer in september 2008. Niet onlogisch dus dat twijfelende tieners en zelfs typische twintigers anno 2019 zijn naam misschien niet meer kennen. Zeg nu zelf, wie niet meer op de radio komt, of op televisie, die is snel uit… beeld.

Erwin Deckers begon zoals zovelen die besmet zijn met met het radiovirus bij de vrije radio, in Tongeren en Bilzen. Na een stage ging hij vast voor Donna werken, waar hij het bekendst werd aan de zijde van Sven Ornelis met het ochtendprogramma ‘Deckers en Ornelis’. In 2000 maakten de twee de overstap naar Qmusic. Deckers werd er programmadirecteur (ook van Qmusic Nederland). In die functie werd hij in januari 2011 opgevolgd door Wim Oosterlinck. Sinds 2012 is Erwin Deckers ‘Directeur Strategie’.

Terug naar 2004 nu, het gesprek moet dan ook in de tijdsgeest van vijftien jaar geleden, gehoord worden. Erwin Deckers, op het hoogtepunt van zijn bekendheid en populariteit, want zijn ochtendshow bij Q was ràzend populair. (TB)


TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Een eigenaardig vak Onlangs schreef een Engelse collega op zijn Facebookpagina over een vraag van
Radiomakers en hun mobieltje Ruud de Wild riep laatst dat jonge radiomakers er niks tot
Ja, Johan is terug thuis. Weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan
Hij is terug thuis weliswaar in een urne, maar hij is terug. Dank aan zijn
Het is eind februari 2019 exact vijftig jaar geleden dat ik mijn eerste artikel over
Slikmoment gisterennamiddag op radio. The Carpenters en hun ‘Yesterday Once More’ knalden uit de luidspreker
Mijn radioleven is heel duaal. Ik heb er altijd over geschreven, bij momenten heb ik
Mark Zuckerberg maakt zich zorgen om mij. Dat liet hij zelfs hoogstpersoonlijk weten. Afijn, niet

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
Retro-interview: Jeroen Gorus (audio)

Retro-interview: Wim Oosterlinck (audio)

Retro-interview met Guy De Pré (audio)

Zieken Omroep was een beetje vrije radio

Radio Continu: vanuit Meerle voor Breda (video)

Op 6 januari 2018 overleed Peter van Dam (audio)

Sluiten