fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Retro-interview: Carl Schmitz (video)

Carl Schmitz is alweer sedert augustus 2014 te horen bij Joe. Hij kwam van Qmusic. Ver moest hij niet omrijden om bij z’n nieuwe werkgever te geraken, want de studio’s van beide commerciële stations bevinden zich op dezelfde verdieping van de Medialaan. Omscholen moest ook nauwelijks, want de Antwerpenaar maakt al radio sinds zijn vijftiende, toen hij voor de lokale zender in het plaatsje Lint ging werken. 

Na enkele tussenstappen bij andere vrije radio’s en het netwerk van Energy Vlaanderen belandde hij in 1998 maakte bij de VMMa, waar ze toen in blijde verwachting waren van een eerste nationale licentie. Tot het zover was mocht Carl de netwerken van TOP en Mango mee op de rails helpen zetten. Toen Qmusic op 12 november 2001 uiteindelijk van start ging, kreeg hij het namiddagblok (14:00-16:00 uur) toegeschoven. Hij werd tevens de huisstem van de nieuwe commerciële radiozender. Iets wat hij ook werd bij de tv-poot (VTM) vanaf 2003 (tot 2009). Hij volgde Erik Hofman op. 

In 2005 hadden we hem al eens voor de microfoon gehaald voor een interessante babbel, zes jaar later zetten we de man zelfs voor onze… camera. In november 2011 reed een crew van RadioVisie alweer naar Vilvoorde. Ze werden opgevangen in de grote lobby, waarna de hele bende in no time at all naar de radioverdieping werd geloodst. Een stevig handdruk later wisten ze al wat hen te wachten stond. Carl Schmitz; één en al persoonlijkheid. Een sterke. 

Op 25 december 2005, als kerstcadeau, plaatsen we onze eerste video-babbel online. Uiteraard hoorde daar een tekst bij. We stoften ‘m af en je leest ‘m opnieuw. Alweer tijdens een bijzonder weekend, dat van Pasen, dit keer.

Nog net geen peetvader

Uiteraard krijgt iedereen graag een cadeau. Al kan geven kan net zo leuk zijn. Maar hoe verwen je al je lezers/bezoekers met een eindejaars geschenkje? Met een extraatje. RadioVisie is vooral geschreven woord. Radio is enkel geluid. Tel die twee bij elkaar op en je komt uit bij het gefilmde interview met een bekende radiomaker. 

Een idee krijgen is 1, het realiseren is 2. Beelden zijn nu eenmaal niet onze ‘core business’. Maar ook die klip werd gerond dankzij TV Oost-medewerker Geert Vandevelde. De man met de camera. Caroline Delvoye (op stage bij RadioVisie), werd voor de gelegenheid regie-assistente. Bleef de allerlaatste vraag om te beantwoorden. ‘Wié gaan we interviewen?’. Alle redacteuren mochten een voorstel doen. Uiteindelijk hielden we vier namen over… 

Vier radiomakers van evenveel radiostations werden gecontacteerd. Niemand weigerde. Integendeel. Het werd leuk. Een beetje spannend zelfs, omdat we ons op redelijk onbekend terrein begaven. Werken met beelden is anders, lastiger, intensiever, tijdrovend… Uiteindelijk werd alles naar wens ingeblikt en hoeven we nu enkel nog onze cadeaus uit te pakken. We beginnen, als extra fijn kerstpakket, met een hele aardige babbel met Carl Schmitz, nog net niet dé peetvader van Q-music. (JLB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound

Meer over Qmusic

Meer over Joe

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Liedjes over radio worden wel eens vaker opgenomen door de grootste artiesten. Denk maar aan
Qmusic kondigde vanmorgen de eerste namen van 'Rode Neuzen Dag XL' aan, het muzikale feest
"Wij zijn zeer tevreden met deze CIM-cijfers. Zij bevestigen de uitstekende start van Qmusic. Onze
Als ze het heel beleefd vragen dan zegt u daar absoluut geen néé tegen! Waarin
De ticketverkoop van ‘Rode Neuzen Dag XL’ is vandaag, maandag 23 september, officieel gestart. Dat
Qmusic is het najaar ingestapt met een nieuwe slogan en nieuwe jingles. BRANDY Jingles produceerde
De Persgroep in Nederland, heet sedert gisteren vrijdag 13 september nu ook - net zoals
Jens Dendoncker gaat voor wereldrecord langste applaus Als de herfst in zicht komt, dient ‘Rode

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Retro
Retro-interview: Kathy Lindekens (audio)

Retro-interview: Christel Van Dyck-Filip Pletinckx (audio)

Herinnert u zich deze (van Veronica) nog? (video)

Kleur voor Nederlandse radio, Veronica C-omroep (audio)

Retro-interview: Johan Persyn (audio)

Retro-interview: Jeroen Roppe (audio)

Sluiten