RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Retro-interview: Carl Schmitz (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Carl Schmitz is alweer sedert augustus 2014 te horen bij Joe. Hij kwam van Qmusic. Ver moest hij niet omrijden om bij z’n nieuwe werkgever te geraken, want de studio’s van beide commerciële stations bevinden zich op dezelfde verdieping van de Medialaan. Omscholen moest ook nauwelijks, want de Antwerpenaar maakt al radio sinds zijn vijftiende, toen hij voor de lokale zender in het plaatsje Lint ging werken. 

Na enkele tussenstappen bij andere vrije radio’s en het netwerk van Energy Vlaanderen belandde hij in 1998 maakte bij de VMMa, waar ze toen in blijde verwachting waren van een eerste nationale licentie. Tot het zover was mocht Carl de netwerken van TOP en Mango mee op de rails helpen zetten. Toen Qmusic op 12 november 2001 uiteindelijk van start ging, kreeg hij het namiddagblok (14:00-16:00 uur) toegeschoven. Hij werd tevens de huisstem van de nieuwe commerciële radiozender. Iets wat hij ook werd bij de tv-poot (VTM) vanaf 2003 (tot 2009). Hij volgde Erik Hofman op. 

In 2005 hadden we hem al eens voor de microfoon gehaald voor een interessante babbel, zes jaar later zetten we de man zelfs voor onze… camera. In november 2011 reed een crew van RadioVisie alweer naar Vilvoorde. Ze werden opgevangen in de grote lobby, waarna de hele bende in no time at all naar de radioverdieping werd geloodst. Een stevig handdruk later wisten ze al wat hen te wachten stond. Carl Schmitz; één en al persoonlijkheid. Een sterke. 

Op 25 december 2005, als kerstcadeau, plaatsen we onze eerste video-babbel online. Uiteraard hoorde daar een tekst bij. We stoften ‘m af en je leest ‘m opnieuw. Alweer tijdens een bijzonder weekend, dat van Pasen, dit keer.

Nog net geen peetvader

Uiteraard krijgt iedereen graag een cadeau. Al kan geven kan net zo leuk zijn. Maar hoe verwen je al je lezers/bezoekers met een eindejaars geschenkje? Met een extraatje. RadioVisie is vooral geschreven woord. Radio is enkel geluid. Tel die twee bij elkaar op en je komt uit bij het gefilmde interview met een bekende radiomaker. 

Een idee krijgen is 1, het realiseren is 2. Beelden zijn nu eenmaal niet onze ‘core business’. Maar ook die klip werd gerond dankzij TV Oost-medewerker Geert Vandevelde. De man met de camera. Caroline Delvoye (op stage bij RadioVisie), werd voor de gelegenheid regie-assistente. Bleef de allerlaatste vraag om te beantwoorden. ‘Wié gaan we interviewen?’. Alle redacteuren mochten een voorstel doen. Uiteindelijk hielden we vier namen over… 

Vier radiomakers van evenveel radiostations werden gecontacteerd. Niemand weigerde. Integendeel. Het werd leuk. Een beetje spannend zelfs, omdat we ons op redelijk onbekend terrein begaven. Werken met beelden is anders, lastiger, intensiever, tijdrovend… Uiteindelijk werd alles naar wens ingeblikt en hoeven we nu enkel nog onze cadeaus uit te pakken. We beginnen, als extra fijn kerstpakket, met een hele aardige babbel met Carl Schmitz, nog net niet dé peetvader van Q-music. (JLB)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Retro-interview: Wim Weetjens (audio)

Weet jij waar Wim tegenwoordig werkt? Ach, het is een beetje spelen met woorden natuurlijk. Lees verder

Retro-interview: Kathy Lindekens (audio)

Het moet in de zomer van 1976 zijn geweest, samen met Ton Schipper - al Lees verder

Retro-interview: Christel Van Dyck-Filip Pletinckx (audio)

Lang geleden, héél lang geleden, nog voor er drie madammen waren, werd de doordeweekse ochtend Lees verder

Retro-interview: Johan Persyn (audio)

Hij was deze week nog prominent in ‘beeld’ omdat hij omroeper wordt bij Eclips TV: Lees verder

Retro-interview: Jeroen Roppe (audio)

Sinds april 2016 gaat het Vlaamse niet commerciële radiostation voor het hoofdstedelijk gewest door het Lees verder

Retro-interview: Christina Van Geel (audio)

Precies vijftien jaar geleden - het was maart 2004 - , trok een team van Lees verder

Retro-interview: Roos Van Acker (audio)

Iedere zaterdag opnieuw zetten we de deur van ons rijke audio-archief op een kiertje. In Lees verder

Retro-interview: Erwin Deckers (audio)

In onze reeks retro-interviews halen we vandaag nog eens Erwin Deckers vanonder het stof. Een Lees verder

Meer over Qmusic

Meer over Joe

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx