RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Retro-interview: Bjorn Verhoeven (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Omdat toeval niet bestaat, hebben we in deze zaterdagse editie van RadioVisie nogal wat digitale pagina’s vrij gemaakt voor Bjorn Verhoeven. Gisteren in de late namiddag dwarrelde een persbericht van Nostalgie binnen op de redactie waarin hij een absolute hoofdrol speelt. ‘Mooi’ dachten we, ‘dan kunnen we eindelijk de retro-babbel die we nog in het archief hebben steken met de man afstoffen en online plaatsen.

Tegenwoordig fleurt hij de late namiddagen, je kan het ook de vooravonden, of zelfs de avonden noemen, op bij Nostalgie. ’s Vrijdag in ‘Summer Shuffle’ tussen 18:00 en 22:00 uur en ’s zaterdags met ‘Summer Feeling’ van 17:00 tot 21:00 uur. Immer taalvaardig, vrij spitsvondig, geolied stemgeluid. Hij is dan ook al enkele jaartjes bezig. Geboren in Neerpelt op 8 december 1979. Nog een paar maanden en hij stapt op een andere tram…

Begonnen in 1995 bij het Limburgse Radio Holiday, is hij nadien zelden tot nooit meer gestopt met ‘radio maken’. Al durfde hij nogal eens van werkgever veranderen… In de zomer van datzelfde 1995 kon hij al aan de slag bij zijn eerste grote(re) radiostation: een lokale afdeling van Contact. Vier jaar later werd het nog iets spannender en weer iets groter. De toenmalige VMMa lokte hem (een eerste keer) naar Vilvoorde, want daar werd toen TOPradio gemaakt. Ook via televisie te zien bij KanaalTwee. 

In 2003 vonden we hem in Neder-over-Heembeek… bij Radio Contact. Terug van weggeweest en dit keer in de functie van programmaleider. De blauwe dolfijn die toen al wat minder populair was, mede door het toedoen van de onmogelijke eisen van de Vlaamse wetgever, zocht naar nieuwe impulsen. RadioVisie wilde graag weten welke dit zouden zijn.

We stuurden Sofie Vander Donckt het veld in. Fabian Croes (van FCP Media) zorgde voor de technische faciliteiten. Hij mocht een schijfje in de DAT-recorder stoppen en drukte op het juiste moment op de juiste knoppen. JL Bostyn schreef nadien onderstaand stukje proza als inleiding bij de audio-babbel die op 27 maart 2004 online werd geplaatst. 

De frisse wind kreeg ook een naam: Bjorn Verhoeven

Gelukkig vallen de Contact-gebouwen al van een eind ver op. Er staan nogal wat schotels en antennes op het platte dak. Dat helpt als herkenningspunt. Hoe druk het er ook is in de omgeving, binnenin het Contact-gebouw overvalt je een fijne rust. Zeker in de hand gewerkt door het prima ogende interieur. De kleuren, het licht, de indeling van het gebouw. Sfeervol! Uiteraard is ‘het maar radio’, toch wil het oog ook wat.

Al gingen we niet onmiddellijk op bezoek om de binnenhuisarchitectuur van het radionetwerk te bekijken en te evalueren, maar wel om te gaan babbelen met Bjorn Verhoeven, programmadirecteur van Contact Vlaanderen. Alhoewel hij minder dan een jaar in die functie aan de slag is bij ‘de dolfijn’, wist de Limburgse jongeman al een paar keer heel flink op te vallen. Een frisse wind door een landschap laten waaien is nooit weg. Benieuwd naar zijn ideeën.

Weinig voorgedaan, een radiomaker die zich aan de pers voorstelt als hij/zij in dienst komt bij een station. Hij deed het. Via mail weliswaar, maar als schrijvend orgaan over radio is het fijn te weten waar je terecht kunt voor informatie. Kleine moeite, grote vreugde. Niet iedereen heeft zoveel tact.

Daar heeft de luisteraar natuurlijk weinig boodschap aan. En het was dan ook niet met die ‘fijne introductie’ dat Bjorn Verhoeven opviel in de buitenwereld. Wel met zijn zomeringreep 2003, toen hij besliste om opnieuw tweetalige programma’s in te voeren.

Contact at the beach, deed stof opwaaien. Het kon tellen als binnenkomer. Nog maar een paar weken geleden haalde de zender alweer uitgebreid de pers toen bekend raakte dat Kelly Pfaff een programma zou gaan presenteren. Bijna gelijktijdig was er het stopzetten van ‘ZwartofWit’, het politieke discussieprogramma van Jurgen Verstrepen. Nog meer voer voor discussie en media-aandacht.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Retro-interview: Evert Venema (audio)

Wie radio zegt; denkt vaak heel snel aan… muziek. Te vaak zijn beiden enkel en Lees verder

Retro-interview: Johan Henneman (audio)

Weinig radiomakers kunnen op hun CV de namen van werkgevers als Contact, Maeva, Mi Amigo, Lees verder

Retro-interview: Luc Degroot (audio)

De iets oudere radiofan en lezer/bezoeker van RadioVisie zal zich de naam Radio Praatcafé herinneren. Lees verder

Retro-interview: Danny Debruyn (audio)

Op zoek in onze archieven naar een foto van Yasmine, op 25 juni  a.s. herdenkt Lees verder

Retro-interview: Van Landschoot en Van Praag (audio)

Het evenement 'Mi Amigo 45' is vandaag aan z'n derde dag toe. Een keur aan Lees verder

Retro-interview: Nathalie Delporte (audio)

Ze maakt al een eeuwigheid radio, tegenwoordig bij Joe. Daarvoor bij Qmusic, TOPradio en... Radio Lees verder

Retro-interview: Bart-Jan Depraetere (audio)

We geven het grif toe, alhoewel we hem al een eeuwigheid (toch in medialand) kennen, Lees verder

Retro-interview: de beste lokale radio’s van 2003 (audio)

In 2003 organiseerde RadioVisie voor het eerst ‘De Radiopersoonlijkheid van het Jaar’. Zes edities volgden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx