RadioVisie

  • .
    .

Retro-interview: Bart-Jan Depraetere (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We geven het grif toe, alhoewel we hem al een eeuwigheid (toch in medialand) kennen, moeten we nog steeds heel even spieken hoe zijn naam precies wordt geschreven; Bart-Jan Depraetere. Het is geheel eigen aan de man die nog steeds aan het werk is bij Qmusic. Als enige trouwens van het originele team uit 2002.

Hij slaagt er in tegelijk bekend te zijn, maar ook weer net onder die grote radar te blijven bij de grotere massa. Inmiddels heeft hij een resem programma’s gemaakt voor de commerciële zender uit Vilvoorde in alle tijdsloten. De ’Top 40 Hitlist’ en ‘Shut up & Dance’, zijn klassiekers geworden. Sinds januari 2018 presenteert hij de Q-ochtendshow op zaterdag en zondag. Doordeweeks is hij ook vaak te horen tussen 13:00 en 16:00 uur.

In de winter van 2005, Qmusic was toen dik vier jaar bezig, trok een team van RadioVisie naar de Medialaan om hem te interviewen. Wat Bart-Jan vijftien jaar geleden vertelde aan Mathieu De Blauwe (toen in de leer bij RadioVisie), kan u opnieuw beluisteren. De begeleidende tekst die op 19 maart 2005 verscheen, was van JL Bostyn.

Omdat de aanhouder (wij dus) uiteindelijk altijd wint

Bart-Jan Depraetere leerde ik kennen op… televisie. Alweer lang gelden, zo lijkt het toch, maakte de jongeman mede het mooie weer bij TOPradio, editie VMMa. In de studio hing toen een webcam die verbonden was met de eindregie van KANAALTWEE. De complete radiocrew dartelde voor, na en tussen de tv-programma’s over het scherm: David Claes, Jeroen Gorus, Nathalie Delporte, Bart Van Imbeek en… Bart-Jan Depraetere.

Al is radio in beeld niet echt boeiende televisie. TOPradio verdween vanonder de VMMa-vleugels, maar intussen was Q-Music geboren en BJ (voor de vrienden), bleef waar hij was; aan de Medialaan 1. Tijd voor een uitgebreide babbel oordeelden we zowat een jaar geleden. Maar alsof Murphy er zich persoonlijk mee bemoeide, een afspraak vastleggen bleek niet makkelijk.

Toen we in de zomer van 2004 met onze audiocrew een hele dag doorheen het VMMa-huis dwaalden, slaagden we er wel in om Alexandra Potvin en Nathalie Delporte te interviewen, helaas Bart-Jan was alweer druk bezig met de voorbereiding van de zomerse uitzendingen die zouden volgen vanaf de Antares, het luxe yacht in de haven van Oostende.

Mathieu De Blauwe (stage lopend bij RadioVisie) aan het werk (Bart-Jan interviewen) in de Q-studio

Eind juli verzeilden we onverwacht aan boord. Wij waren er op vakantie, Q-music was er aan het werk. Bart-Jan vormde er een duo met Alexandra. ‘Great’ zou je kunnen denken, ‘eindelijk hebben ze BJ te pakken’. Maar tijdens onze vakantie slepen wij nooit audio-apparatuur met ons mee… Bijgevolg praatten we heel lang over radio, en over radio, plus over radio… maar konden we niks opnemen. Gesprek niet voorzien, geen opname-apparatuur bij!

Wat niet was, zou nog komen natuurlijk. Uiteindelijk zagen we een half jaar later BJ terug in Vilvoorde. Weliswaar pas nadat een niet nader genoemde eindredacteur de goden alsnog gesmeekt had dit keer niks verkeerd te laten gaan. De toen beloofde kaars moet nog steeds gebrand worden, herinner ik mij plots. Staan op dat soort beloftes vervaldata? –
° Foto bovenaan: Bart-Jan Depraetere en toenmalig RadioVisie redacteur Dirk Vanoirbeek


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Retro-interview: de beste lokale radio’s van 2003 (audio)

In 2003 organiseerde RadioVisie voor het eerst ‘De Radiopersoonlijkheid van het Jaar’. Zes edities volgden Lees verder

Retro-interview: Geert Segers (audio)

‘Voice overs’, de stemmen die je hoort bij documentaires, video en andere filmpjes waarbij extra Lees verder

Retro-interview: Wim Weetjens (audio)

Weet jij waar Wim tegenwoordig werkt? Ach, het is een beetje spelen met woorden natuurlijk. Lees verder

Retro-interview: Carl Schmitz (video)

Carl Schmitz is alweer sedert augustus 2014 te horen bij Joe. Hij kwam van Qmusic. Lees verder

Retro-interview: Kathy Lindekens (audio)

Het moet in de zomer van 1976 zijn geweest, samen met Ton Schipper - al Lees verder

Retro-interview: Christel Van Dyck-Filip Pletinckx (audio)

Lang geleden, héél lang geleden, nog voor er drie madammen waren, werd de doordeweekse ochtend Lees verder

Retro-interview: Johan Persyn (audio)

Hij was deze week nog prominent in ‘beeld’ omdat hij omroeper wordt bij Eclips TV: Lees verder

Retro-interview: Jeroen Roppe (audio)

Sinds april 2016 gaat het Vlaamse niet commerciële radiostation voor het hoofdstedelijk gewest door het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx