RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

VS: De gouden truc met de ‘Remarkable mouth’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie ze eenmaal heeft gezien, vergeet ze nooit meer. De lange reeks tv-commercials voor Amerikaanse radiostations, gemaakt onder de naam ‘Remarkable mouth’, ook wel eens hot lips genoemd. Ze werden geproduceerd vanaf 1980. Je hoort in elke commercial een strakke audiomontage van dj’s, jingles en hits van één radiostation, een aantrekkelijke actrice synchroniseert ze voor de volle honderd procent.

Een eenvoudig maar zéér effectief concept. In de loop der jaren moeten er honderden van zijn gemaakt. Vele Amerikaanse modellen verdienden er geld mee, zoals Symba Smith, Kelly Harmon, Debbie Shelton, Chris Delisle en Karen Newman. Allemaal wereldberoemd aan de andere kant van de grote plas.

Maker van het concept was Remark uit California. Opmerkelijk, zeker als je bedenkt dat met de roepnaam ‘Remarkable mouth’-commercials het bedrijf zelf ook in één klap profiteerde van de verworven naamsbekendheid. Er waren trouwens wel meer een na-apers van dit concept. Zo maakte WADL in Detroit een tv-commercial die heel veel leek op die van Remark. Wat WADL direct kwam te staan op een heuse rechtszaak.

Ook de Belgische kabelradio Flandria (1997-2000) liet zich inspireren door het ‘hot lips’ fenomeen. Zij kwamen er zonder rechtszaak van af, want de commercial was -helaas – nooit te zien op de beeldbuis. Ook bij hen was enkel de sensuele mond van een vrouw te zien, waarbij de stem van directeur Peter van Dam werd gesynchroniseerd. Helaas zijn daar geen beelden van bewaard gebleven. (Jingleweb)

° Twee voorbeelden staan hieronder, wil je de volledige collectie – 187 commercials! – bekijken, klik dan hier. Drie mooie commercials voor WABC in New York staan hier.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx