RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Release party nieuw boek Leo Weijers

De release party voor pers en genodigden van ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’ vindt plaats op zaterdagmiddag 18 juni in restaurant ‘De Heerekamer’ in het Nederlandse plaatsje Lisse (Zuid-Holland). Auteur Leo Weijers zal de eerste exemplaren overhandigen aan Arnold Mühren en Getty Kaspers. Ook de Stichting Norderney zal vertegenwoordigd zijn. Het boek gaat over de turbulente Veronica-jaren 1972-1974 en vooral de muziek uit die periode.

Het begint allemaal op die dieptrieste datum van 31 augustus 1974, toen de zeezender Radio Veronica (en ook Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis) noodgedwongen de uitzendingen moest staken. “Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland. Dat spijt mij … voor Nederland”. Dat waren de laatste historische woorden van programmaleider en dj Rob Out.

Vervolgens gaat de auteur terug naar de turbulente Veronica-jaren 1972, 1973 en 1974, waarin zowel de verhuizing van golflengte (van 192 naar 538 meter), de stranding van het zendschip de Norderney, de massademonstratie in Den Haag, de acties tot behoud van Radio Veronica en uiteindelijk het staken van de uitzendingen van de zeezender plaatsvonden.

Die jaren zijn nog altijd het ultieme synoniem van de popmuziek. Het zijn de hoogtijdagen van de glam-, glitter- en de shockrock, de phillysound. In Nederland klinkt de paling- en vlaaiensound en de vetkuivenrock. Dit alles en nog veel meer zijn de ingrediënten van een boek dat de muziekliefhebber vijftig jaar mee terugneemt in de tijd. Een feest van herkenning.  

Van Leo Weijers verschenen eerder onder andere de boeken: Flower Power Beat Experience, Zomerhitte, Nederbiet Compliet en Sounds of the Sixties. (TB – Mediapages)

° Foto bovenaan: Leo Weijers met George Baker tijdens de voorstelling van het boek ‘Flower Power Beat Experience’


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx