RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Reet: Radio Brooikens in steun van Brooikensdag (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In het Antwerpse Reet is deze ochtend – maandag 12 september – Radio Brooikens gestart. Een steun in de ether voor de vijfjaarlijkse Brooikensdag die op zondag 18 september begint. Een gratis dorpsspektakel dat een ode brengt aan het dorpsleven van weleer. Muziek, reportages, een nieuw Reets lied, live-optredens en een zoektocht naar een begraven biervat (Vlaamser en volkser kan je het niet bedenken) staan op het programma.

Radio Brooikens heeft z’n stek in Trefpunt oud-gemeentehuis. Van daaruit wordt een week lang – vijftien uur per dag – live radio gemaakt tussen 08:00 en 23:00 uur. De eerste uitzending werd afgetrapt met het nieuwe Reets lied dat vzw Brooikensstoet speciaal voor de gelegenheid heeft opgenomen. Het is alweer zes jaar geleden dat er een Brooikensdag was. 

“Tussen de muziek en reportages zijn er dagelijks drie nieuwsuitzendingen. Meteen daarna volgt telkens een muzikale tip die luisteraars helpt leiden naar een biervat dat ergens in Reet is verborgen”, vertelt voorzitter Jef Wijckmans”, in Gazet van Antwerpen. Professionele radiostemmen uit Reet zoals Maren Plaghki, Gert Van Boxel en Dieter Vandepitte blikken reportages met onder andere bekende inwoners in. Daarnaast zijn er ook verzoekprogramma’s met lokale bedrijven en in de studio komen er ook enkele scholen langs. Dagelijks besteden we ook een uurtje zendtijd aan een gesprek met een van de zes voormalige burgemeesters van onze gemeente.”

Naast de radiostudio is er van 14:00 tot 23:00 uur dagelijks een zomerbar met ’s avonds telkens een optreden. Vanavond bijten Steve Tielens en illusionist Guinelli de spits af, daarna volgen nog Harmonie Sint Cecilia en Las Muchas (13/9), Reet Rovers en Tojo Hero (14/9), NostalJaques en Gitarke (15/9) en Clac en Fanfare Moed & Volharding (16/9). Op woensdagnamiddag is er ook een kinderprogramma gepland met medewerking van de Boomse muziekacademie en een optreden van Tom Kets, op zaterdag 17 september organiseert de Rumstse jeudgraad een dj-contest.

Naast de online (herbeluisterbare) uitzendingen via Brooikensstoet.be zijn de uitzendingen te volgen op 99.6 FM. (BVP)

Ook in 2016: Radio Brooikens, een week lang vrije radio in Reet.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx