RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Red Flames vlammen op de publieke radio

Het vrouwenvoetbal is de voorbije jaren alsmaar populairder geworden en zal deze zomer nog een extra boost krijgen nu de Red Flames zich opmaken voor het nakende EK. Bij VRT zitten fans niet alleen op de eerste rij om alle wedstrijden live te beleven, maar krijgen ze ook een unieke blik achter de schermen in het Red Flames-basecamp in Engeland én bij de talrijke fan-activiteiten in Vlaanderen. Maar dat is op televisie. 

VRT zendt alle wedstrijden van het vrouwen-EK ook live uit op Radio 1, met Hermien Vanbeveren als verslaggever. MNM volgt met voetbalfan DJ Dorianne Aussems het EK op de voet. Je leert de speelsters kennen, kan samen met haar naar de wedstrijden kijken en misschien zit je wel in een tribune in Engeland. ​ 

Dorianne Aussems: “Eén van de beste dingen aan de zomer is samenkomen voor een groot scherm en keihard supporteren voor ons Belgische team. Tessa Wullaert haar goals wíl je van dichtbij meemaken, de dynamiek en het spel van de ploeg wíl je in ’t echt zien! De sfeer van een EK is vaak onvergetelijk omdat het ons zo hard samenbrengt… Ik kijk er echt naar uit om de Flames met z’n allen naar de top te roepen!”

Radio 2 volgt in elke regio de beleving in Vlaanderen op het moment van de matchen. Uit welke gebieden komen de Red Flames? ​ Wordt daar op groot scherm gekeken? Men gaat op zoek naar de ouders, de jeugdtrainers, de ​ jeugdclubs waar het allemaal begon… De Grootste Familie uit Vlaams-Brabant heeft aandacht voor de festiviteiten en activiteiten in het fandorp in Leuven. Bij het programma Radio 2 Spits hebben Niels Vandeloo en David Van Ooteghem, op de dagen van de belangrijke matchen, aandacht voor het EK.

Studio Brussel tourt met Bus Belgica de hele zomer door het land en zendt live uit vanop de beste festivals en events. Op 8, 9 en 10 juli houdt de bus halt in Leuven, waar zich vanaf 10 juli het officiële fandorp van de Red Flames bevindt. ​ De zender volgt de opbouw naar de eerste match van de Flames, tegen IJsland op 10 juli.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2 Meer over MNM Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx