RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Recordopkomst voor zevende editie ‘Iedereen Klassiek’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Met een recordopkomst van 18.500 bezoekers voor de zevende editie van ‘Iedereen Klassiek’ was Brugge gisteren, zaterdag 25 oktober, opnieuw het onbetwiste epicentrum van de klassieke muziek. Het Concertgebouw verwelkomde 11.500 muziekliefhebbers; in de Brugse binnenstad genoten 7.000 mensen van shoppen, eten, zingen en dansen op de tonen van klassieke muziek.

Uniek dit jaar was de ‘home delivery’ van klassiek: enkele geëngageerde muziekensembles brachten een veelzijdig repertoire tot bij hen die er niet konden bij zijn op de feestlocaties: personen die verblijven in de Brugse ziekenhuizen of in zorgcentra in de stad. 

Op de Markt sneuvelden geluidsrecords met een tweehonderdkoppig pBone-leger (pBones zijn plastic trombones) aangevoerd door trombonecollectief Crossbones en aangevuurd door de urban soul en swing van MNM-DJ Brahim. In het Concertgebouw konden jong en ouder genieten van vaste waarden als ‘Zot van Bach’ (Bachs koralen door honderden kelen) en een zinderende symfonische finale met Brussels Philharmonic, maar ook van een feestelijke familievoorstelling en verrassende muzikale concepten met acrobatie, film en rozengeur.

° Lees verder onder de foto’s

Chantal Pattyn (nethoofd Klara): “Iedereen Klassiek zorgde alweer voor een volkstoeloop. De basis van het succes is het feit dat ook mensen die niet altijd vertrouwd zijn met het repertoire hier aan den lijve ondervinden hoe aangrijpend het is om samen emoties te delen. Ik dank alle partners en het stadsbestuur voor de unieke samenwerking.”

Katrien Van Eeckhoutte (algemeen directeur Concertgebouw Brugge): “Iedereen Klassiek is een uitgelezen moment om ons motto Concertgebouw voor iedereen extra in de verf te zetten. Wie de weg naar hier nog niet gevonden heeft, doet dat vaak wel op een evenement als Iedereen Klassiek. En wie nieuwsgierig binnenkomt, gaat misschien wel weer buiten als een fan. Iedereen Klassiek is dus goud waard voor ons, niet in het minst omdat dit evenement elke editie opnieuw de kracht van samenwerken in de verf zet.”

Dirk De Fauw (burgemeester Brugge): “Ik geloof in klassieke muziek als bindmiddel. We zijn heel blij met een grote instelling als het Concertgebouw die klassieke muziek mee op de kaart zet en bijzondere inspanningen doet om mensen vertrouwd te maken met klassiek.”

Een volgende editie is dan ook gepland. Nummer acht gaat door op zaterdag 31 oktober 2020.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Klara

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx