RadioVisie

  • .
    .

Recordopkomst in het Top 2000 Café (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naast de traditionele oliebollen en vuurwerk, heeft Nederland er sedert 1999, toen de lijst voor het eerst werd uitgezonden, er een ‘usance’ bijgekregen. NPO Radio 2 zendt tijdens de laatste week van het jaar al twintig jaar lang tweeduizend plaatjes uit, netjes op een rij gezet door de luisteraars van de zender. Met steeds meer succes.

Nog voor het vuurwerk en de champagne het nieuwe jaar inluidde, kwamen de eerste cijfers over de net verstreken Top 2000 binnen. Het aantal bezoekers van het geïmproviseerde café in het Hilversumse museum Beeld en Geluid, nam alweer fors toe. In vergelijking met vorig jaar, toen de teller na 32.000 muziekliefhebbers stopte, hadden dit keer maar liefst 36.000 nieuwsgierigen er soms meer dan tien uur wachttijd voor over om van de live sfeer te kunnen proeven.

Om binnen te raken moest men wel in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs. Dat kon online en aan de ingang gekocht worden. Er mochten 150 mensen tegelijk naar binnen om er bij een hapje en een drankje te genieten van het aftelwerk van de presentatoren, die maar al te graag de gasten bij het spektakel betrokken.

Het Nederlandse instituut Beeld en Geluid kon nog meer fraaie cijfers over het jaar 2019 voorleggen. Zo noteerde men een toename met vijftienduizend extra bezoekers, die onder meer de tentoonstelling ‘Serieus Grappig’, de jaarlijkse ‘Dutch Media Week’ en de evenementen rond ‘100 jaar Radio’ bezochten.

In navolging van het Top 2000 Café experimenteerde NPO Radio 1 met het ‘Tourcafé’ en werd icoon Felix Meurders er tijdens een uitgebreide en druk bijgewoonde hulde in de ‘Wall Of Fame’  opgenomen. (FvM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx