RadioVisie

  • .
    .

Recensie: Swinging & Britain Radio in fotoboek (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het is toch ongelofelijk dat bijna 55 jaar nadat in Engeland de Marine Offences Act – de anti zeezenderwet –  werd ingevoerd er nog steeds een grote groep luisteraars is die zich met elkaar verbonden voelt en herinneringen deelt via diverse Facebook groepen. Verbazend is ook de hoeveelheid nieuw ‘oud’ materiaal, zoals foto’s, stickers, en brieven nog opduiken. 

En zo nu en is er een nieuw boek waarin aandacht wordt besteed aan één of meerdere radiostations die vanaf internationale wateren actief waren. Zo is er nu een prachtige nieuwe uitgave, samengesteld door Ray Anderson met de titel: ‘The Swinging Radio England + Britain Radio Photobook’. Liefst 95 pagina’s met een prachtig overzicht van alles rond voornoemde radiostations, plus extra aandacht voor Radio 355 en de Nederlandstalige stations Radio Dolfijn en Radio 227, die vanaf hetzelfde zendschip actief waren. 

Het merendeel van het fotomateriaal is in kleur, al dan niet door gebruik van de juiste software. Het begint met de voorgeschiedenis van het schip, nog vooraleer het in Miami werd uitgerust tot zendschip. Deels met onbekende foto’s. Vervolgens is er aandacht voor de tocht naar de internationale wateren voor de Britse oostkust bij Essex, een reis met een stop op de Azoren. Daarna wordt de geschiedenis gevolgd  van de vijf radiostations die actief waren vanaf de Olga Patricia/Laissez Faire.

Uiteraard is er ruimte voor krantenberichten om het geheel een nog meer nostalgische tintje te geven. Verdeeld over verschillende pagina’s worden de fotopagina’s afgewisseld door het verhaal over Britain  Radio en Radio England, en de daarop volgende eerder genoemde radiostations. Bij het opnieuw beluisteren van opnames komen vaak de spots van Swinging 66 voorbij. In foto’s en tekst komt die tour nog een keer onder aandacht.

Opmerkelijk is de publicatie van een uitgebreid persbericht van Bill Vick, de managing directeur. Hij vroeg de Britse regering een licentie voor Britain Radio en Swinging Radio England om vanaf land te kunnen uitzenden. Mooi is ook de herpublicatie van een geïllustreerd artikel uit het tijdschrift Mirabello. 

Leuk en verrassend zijn de afbeeldingen van de diverse reclameproducten die op Swinging Radio England en Britain Radio te horen waren. Uiteraard is er aandacht voor de mastbreuk en de herstelwerkzaamheden in het Nederlandse Zaandam. Daarbij komen de betrokken technici en bemanningsleden aan bod. Op de achterkant van het boek staat de afsluiting, de transcriptie van een interview met Ron O’Quinn dat werd afgenomen door Norman Barrington. (Hans Knot)

https://youtu.be/lFT03GVjytw


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx