RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

‘Rat Pack’ feest bij Radio 2 (video)

‘The Rat Pack’, het programma vol gouden classics en evergreens , is dit weekend aan aflevering nummertje 300 toe. Èn het is in 2021 precies 130 jaar geleden dat één van de grootste songschrijvers aller tijden geboren werd: Cole Porter.

Daarom wordt ‘The Rat Pack in Concert’ gelanceerd, op zaterdag 11 december in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Met onder meer jazz-zanger Edwin Rutten, Lady Linn en Helmut Lotti. Een voorproefje is komende zondag reeds op de radio te horen, met de Cole Porter-special in een extra feestelijke aflevering.

Cole Porter, 130 jaar na zijn geboorte is hij nog altijd even boeiend. Zijn verjaardag én de verjaardag van ‘The Rat Pack’ wil Radio 2 niet voorbij laten gaan. In de Antwerpse Koningin Elisabethzaal staan straks op het programma: een Cole Porter Tribute, croonerklassiekers en swingende kerstnummers door de VRT Bigband, inclusief strijkers.

Met Andrea Motis (jonge zangeres-trompettiste uit Barcelona), jazz-zanger Edwin Rutten (ook bekend als ‘Ome Willem’ van de Nederlandse televisie), Robin Crauwels (The Voice), Jasper Erkens, Lady Linn en Helmut Lotti. Het concert is op zondag 19 december voor iedereen te herbeleven tijdens Radio 2 The Rat Pack, via de Radio 2-app en op VRT NU.

Radio 2 The Rat Pack door de jaren heen

Eind 2013 kwam Radio 2-presentator Guy De Pré op het idee om een programma te maken met de onvergetelijke melodieën uit de vorige eeuw, met vooral aandacht voor het straffe oeuvre van The Great American Songbook, melodieën die van generatie tot generatie door de grootste artiesten worden meegedragen. Samen met Jan Heymans werkte hij ‘The Rat Pack’  uit, genoemd naar de legendarische groep rond Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. die in de jaren 50-60 de showzalen van Las Vegas domineerde.

Nu maken Vanessa Vanhove (foto bovenaan) en Jan Heymans elke week het programma vol gouden classics, evergreens en een selectie uit The Great American Songbook, met artiesten van toen en nu. Zondag 10 oktober 2021 is ‘The Rat Pack’ aan het feest. Het wordt een uitzending met muziek van Cole Porter, inclusief een selectie uit het nieuwe Cole Porter-album van Tony Bennett & Lady Gaga: ‘Love for sale’.

° Radio 2 The Rat Pack (special Cole Porter): zondag 10 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur op Radio 2.
° Radio 2 The Rat Pack in Concert: zaterdag 11 december om 20.00 uur in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Tickets via radio2.be.

The Rat Pack in Concert: koop vanaf nu tickets!

Dubbel feest bij Radio 2! 🎉 'Radio 2 The Rat Pack' is dit weekend aan zijn 300ste aflevering toe. Èn het is dit jaar 130 jaar geleden dat een van de grootste songschrijvers aller tijden geboren werd: Cole Porter. Reden te meer om te feesten, dus. Daarom lanceert Radio 2 The Rat Pack in Concert, op zaterdag 11 december in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. ➡️ Tickets via https://bit.ly/ratpackinconcert

Posted by Radio2 on Friday, October 8, 2021


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over VRT Radio2
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
9 oktober 2021 - 22:11 22:11

The Rat Pack, een heel goed programma met steeds prachtige muziek, zowel van oude maar ook hedendaagse artiesten. Ik luister er regelmatig naar!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx