RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Rani De Coninck even out door mentale problemen

Rani De Coninck (52) is al enkele weken niet meer te horen tijdens de namiddagshow op Joe. Ziek. Kan gebeuren. Maar gisteren bleek dat er toch iets meer aan de hand is met de immer vrolijke Rani. In een emotionele brief aan haar collega Raf Van Brussel (51) legde ze uit wat precies de reden is van haar afwezigheid. “Ik moet nog even de pauzeknop ingedrukt houden.”

In de brief, die Raf Van Brussel zelf voorlas, schrijft Rani dat een tijdje geleden het noodlot toegesloeg in haar vriendengroep. “Als gevolg zijn er enkele oude wonden weer opengereten.” 37 jaar geleden heeft De Coninck namelijk ook zelf een groot verlies gekend.

“Toen verloor ons gezin een lieve dochter, zus, partner, moeder. En door het verlies van onze vrienden een halfjaar geleden, kraakte de pijn van het verlies van mijn grote zus plots door mijn ziel. De wonde ligt deze keer helemaal open, maar ik wil het verdriet niet onderdrukken. Ik wil mijn kwetsbaarheid toelaten.”

Rani De Conick verloor 37 jaar geleden haar zus toen ze zelf 16 jaar oud was. Haar oudere zus, die destijds 23 jaar oud was, kwam om in een verkeersongeval. Een tragische gebeurtenis waarover ze altijd al heel open over is geweest, ook op haar sociale media.

“Ik vertelde altijd en overal dat ik voor twee leef en dat we elke dag naar het mooie en goede moeten blijven zoeken. Het leven is veel te kort om er niet ten volle van te genieten, maar ik vind mijn ‘reason to smile’ even niet meer.”

Om af te sluiten, schrijft Rani nog dat ze snel weer “plezante radio wil maken met Raf”. “Mensen blij maken. Lachen om niets. Dat doe ik het liefste van allemaal. Maar nu ben ik overvallen door verdriet van vroeger. En plezier doet nu weer even heel veel pijn.”

Momenteel wordt Raf Van Brussel in zijn programma bijgestaan door Alexandra Potvin.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Joe
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
24 januari 2023 - 17:48 17:48

Veel beterschap en sterkte voor Rani. Iedereen die dit meemaakt is getekend voor het leven. Zo zie je maar dat achter de lach vaak een traan verscholen zit. En hopelijk opnieuw de kracht om radiomaken bij Joe: op en top radiomaakster met een mooie carrière.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx