RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Radiostations DPG Media ‘gehackt’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Aandacht trekken dat doe je tegenwoordig niet zomaar meer. In een wereld waar iedere vierkante centimeter benut wordt om reclameboodschappen te spuwen, waar je geen apparaat meer kan aanzetten zonder geconfronteerd te worden met allerlei ‘belangrijke’ mededelingen, wordt het steeds moeilijker om op te vallen. Een beproefd middel is en blijft – uiteraard – een reguliere uitzending kapen, spectaculair onderbreken, of gijzelen.

Nieuw is het niet. Ene Adriaan Van Landschoot drong in 1991 de BRT-televisiestudio binnen om er live tijdens ‘Het Journaal’, achter de rug van nieuwslezer van dienst Bavo Claes, het spandoek “Vlaams in de Top 30” te tonen. De man achter de zeezender Radio Atlantis (1973-1974) wilde daarmee protesteren tegen het feit dat er bij de openbare omroep geen promotiemogelijkheden waren voor Vlaamse artiesten, en meer in het bijzonder omdat er Vlaamse muziek werd geweerd uit de toenmalige ‘BRT top 30’ terwijl singles van Nederlandse artiesten wel toegelaten werden.

Niet echt, maar wel goed ‘gespeeld was dan weer de stunt van toenmalige Donna-presentator Erwin Deckers. Op zondagvoormiddag werd de publieke omroep gekaapt door de piratenzender D.O.S. (Deckers Omroep Stichting). Ook Studio Brussel werd al eens – gespeeld – overgenomen, door studenten. En gisteren werden dan weer Willy, Joe en Qmusic, gekaapt. Al heet dat tegenwoordig gehackt. Drie radiostations van DPG Media, maar daar bovenop ook nog eens hun tv-kanalen. Wie bijvoorbeeld in de vooravond naar ‘Lisa’ keek, zag ineens een gemaskerde figuur opduiken die helemaal niks met de telenovelle te maken had. “The game is on”, klonk het.

De overname bleek uiteindelijk slechts een aankondiging te zijn voor het nieuwe seizoen van ‘The masked singer’, dat binnenkort start op VTM. Meteen werd ook de website Themaskedsinger.be gelanceerd, waarop een klok te zien is die aftelt naar vandaag woensdag 21 december om 18:50 uur. Mogelijk wordt dan meer informatie vrijgegeven. Met het eerste seizoen van deze show, die in september 2020 van start ging, had de commerciële tv-omroep een onwaarschijnlijke kijkcijferhit beet. Uiteindelijk ging Sandra Kim met de overwinning lopen.

‘Operatie opvallen’ geslaagd dus, want zelfs wij hebben er aandacht voor. (TB)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Qmusic

Meer over Joe

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx