RadioVisie

  • .
    .

Gratis boost voor online verkoop op radio

Om de online verkoop van detailhandelaren te ondersteunen, gaan de nationale radioregies opnieuw samenwerken. DPG Media (Qmusic, Joe), Var (alle VRT-radionetten), IP Belgium (Contact, Fun, Nostalgie Wallonië) en RMB (RTBF-radio, NRJ Wallonië) helpen om de online verkoop extra te promoten op radio, zodat consumenten alsnog de weg naar de winkel vinden, voor een online aankoop of voor afhaling.

Alle regies bieden gratis vijf seconden extra ruimte aan bij de radiospot zolang de huidige lockdown duurt. Dit geldt alleen voor retailers die verplicht werden hun fysieke winkels te sluiten en in normale omstandigheden minstens 75% van de omzet realiseren via fysieke winkels. In deze tag-on is er plaats voor een boodschap die de mogelijkheden van online kopen onder de aandacht van de luisteraars brengt. VIA, de Belgische Vereniging voor Audiovisuele Media (voorheen ABMA-BVAM), hoopt op dien manier iedere handelaar te ondersteunen die door de lockdown genoodzaakt was de deuren te sluiten of die de verkoop tot afhaling beperkt zien.

Elke retailer kan eenvoudig gebruik maken van de tag-on die door de verzamelde radioregies beschikbaar wordt gesteld. Even contact opnemen met de regie volstaat. De aangeboden tag-on is een eengemaakte boodschap die consumenten aanzet tot online winkelen in een desbetreffende webshop. Hij bestaat in verschillende versies, die afwisselend ingezet kunnen worden. De retailer kan ook invulling geven aan deze extra ruimte door zelf een tag-on te produceren bij zijn spot.

° Voorbeelden kunnen op de website van VIA beluisterd worden.
° Foto bovenaan: Maarten Vancollie en Dorothee Dauwe die in de maand juni 2020 ook al handelaars mochten helpen met gratis reclame op Qmusic.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Luc P.
Luc P.
9 november 2020 - 18:17 18:17

dat is geen gratis reclame maar een korting of bonus

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx