fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

We vallen in herhaling als we stellen dat bijzondere tijden nopen tot bijzondere oplossingen, aansporen tot extra creativiteit of extra mogelijkheden doen ontstaan. Ook in de reclamewereld, bij uitstek daar waar de meest geniale invallen (zouden moeten) opduiken, zien we vindingrijke campagnes opduiken.

Online traffic voor Campaway via radio: +191%

De Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association (BCCMA) start traditiegetrouw in het najaar een promocampagne omdat in die periode de jaarlijkse campingbeurs Mobicar wordt georganiseerd in Brussels Expo. Helaas, door het coronavirus werd de editie van 2020 afgelast. Maar net nu zijn campingcars, motorhomes en caravans natuurlijk wél de ideale manier om op vakantie te gaan. Steeds veilig in de eigen bubbel.

BCCMA zag een opportuniteit om een buzz te creëren rond deze coronaproof vakantieformule. Met het initiatief Campaway werden verschillende acties gestart om dit soort reizen en vakanties in de kijker te zetten. En daarbij zorgde de radio voor extra ondersteuning. Een duidelijke spot informeert dat kamperen de ideale manier is om er deze zomer, in je eigen bubbel, toch op uit te kunnen trekken.

Vooral vijftigplussers en millennials blijken dol op de bohemian reisstijl, maar tijdens de lockdownperiode wilde de BCCMA ook haar doelgroep uitbreiden. Om de 18- tot 64-jarigen gericht te kunnen bereiken, werd een idee bedacht en uitgewerkt voor een landelijke campagne via Radio 1, Radio 2, Studio Brussel en MNM.

DIVA-onderzoek (een impactstudie) bevestigt: hoewel het redelijk onbekende merk Campaway logischerwijs lager scoort op awareness en preference, haalt de campagne sterke cijfers op ‘relevantie’ en ‘nuttigheid’. Een kwart overweegt het merk of zegt tot actie te kunnen overgaan. De werkelijke cijfers zijn nog sterker; Het bezoek aan de website van Campaway nam met 191% toe na uitzending van de radiospots.

Het aantal paginabezoeken van de store locator, dat is de pagina waar mensen op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde dealer, steeg met zelfs 424%. Ook het fysieke verkeer naar de dealers kende een sterke toename. (Bericht: Var)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Blad 673: Na de crisis, Xavier & Bart (video)

Rapport uit het zuiden, maar (vermoedelijk) ook geldig in het noorden. Radiopresentator moet afrekenen met Lees verder

Het radiodagboek van 5 december – 338 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 672: Maria, Spotify & Sting (video)

Misschien verdient u er uw hemel niet mee, maar kwaad kan het niet. Gevecht tussen Lees verder

538-dj’s regelen versterking voor Missie 538

Eigen initiatieven, aangepaste programmering en een podcastserie Van 14 tot en met 18 december staat Lees verder

2002: Licentie 4FM betaald met ‘crimineel’ geld?

De licentie voor de commerciële zender 4FM zou deels betaald zou zijn met geld van Lees verder

Het radiodagboek van 4 december – 337 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 3 december – 336 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 670: Zele Santé, de lekkerste radio & Sky Radio

Breekt Zele het record van het grootste digitale (radio)aperitief? De originaliteitsprijs voor leukste nieuwe radionaam Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
2013: RadioVisie’s Tom de Graaf is niet meer (audio)

Het is vandaag 2 augustus… 1974 (audio)

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Sluiten