RadioVisie

  • .
    .

Radioreclame: Nood wordt deugd (audio)

We vallen in herhaling als we stellen dat bijzondere tijden nopen tot bijzondere oplossingen, aansporen tot extra creativiteit of extra mogelijkheden doen ontstaan. Ook in de reclamewereld, bij uitstek daar waar de meest geniale invallen (zouden moeten) opduiken, zien we vindingrijke campagnes opduiken.

Online traffic voor Campaway via radio: +191%

De Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association (BCCMA) start traditiegetrouw in het najaar een promocampagne omdat in die periode de jaarlijkse campingbeurs Mobicar wordt georganiseerd in Brussels Expo. Helaas, door het coronavirus werd de editie van 2020 afgelast. Maar net nu zijn campingcars, motorhomes en caravans natuurlijk wél de ideale manier om op vakantie te gaan. Steeds veilig in de eigen bubbel.

BCCMA zag een opportuniteit om een buzz te creëren rond deze coronaproof vakantieformule. Met het initiatief Campaway werden verschillende acties gestart om dit soort reizen en vakanties in de kijker te zetten. En daarbij zorgde de radio voor extra ondersteuning. Een duidelijke spot informeert dat kamperen de ideale manier is om er deze zomer, in je eigen bubbel, toch op uit te kunnen trekken.

Vooral vijftigplussers en millennials blijken dol op de bohemian reisstijl, maar tijdens de lockdownperiode wilde de BCCMA ook haar doelgroep uitbreiden. Om de 18- tot 64-jarigen gericht te kunnen bereiken, werd een idee bedacht en uitgewerkt voor een landelijke campagne via Radio 1, Radio 2, Studio Brussel en MNM.

DIVA-onderzoek (een impactstudie) bevestigt: hoewel het redelijk onbekende merk Campaway logischerwijs lager scoort op awareness en preference, haalt de campagne sterke cijfers op ‘relevantie’ en ‘nuttigheid’. Een kwart overweegt het merk of zegt tot actie te kunnen overgaan. De werkelijke cijfers zijn nog sterker; Het bezoek aan de website van Campaway nam met 191% toe na uitzending van de radiospots.

Het aantal paginabezoeken van de store locator, dat is de pagina waar mensen op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde dealer, steeg met zelfs 424%. Ook het fysieke verkeer naar de dealers kende een sterke toename. (Bericht: Var)


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

‘Ik heb het er echt helemaal mee gehad!’

Terug naar november en december 1979. 'Freewave', noem het de Nederlandse tegenhanger van het Vlaamse Lees verder

Blad 979: Radio Noordzee, Tequila, NPO themakanalen

• Ook kerstkanaal van Radio Noordzee keert terug • Jaarlijkse quiz van Radio Tequila afgelast Lees verder

Radio 10: ‘Top 4000 Popquiz’ voor 4000 deelnemers

Radio 10 organiseert voor de derde keer de ‘Top 4000 Popquiz’. Net als vorig jaar Lees verder

Blad 978: DAB+ proeven, Lex Harding, Giel Beelen

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: eerste proefprojecten krijgen vorm • Schijnwerper op de man die Lees verder

Zendmast wordt kerstboom buiten proportie (video)

Zaterdag 11 december aanstaande wordt in het Nederlandse plaatsje IJsselstein (provincie Utrecht) voor de 23ste Lees verder

Blad 977: TOPradio, IBC, radio in tunnels

• Klacht van Hit FM tegen erkenning TOPradio is definitief verworpen • Toch geen IBC-beurs Lees verder

Blad 976: Radio Benelux, NPO Radio 2, Pinguin Radio (video)

• Radio Benelux zoekt (menselijke) versterking • Stemmen voor de NPO Radio 2 Top 2000, Lees verder

Blad 975: VOO, Radio 538, Sky Radio (video)

• Wallonië: VOO gaat niet in zee met Telenet • Rewind: het beste van 30 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x