RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radioreclame in VS: nieuwsradio WTOP blijft de grootverdiener

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het nieuwsradiostation WTOP in Washington D.C. blijft het grootste Amerikaanse station op gebied van reclame-inkomsten. Het Amerikaanse BIA Advisory Services publiceert jaarlijks een top 10 van de grootverdieners onder de radiostations. WTOP, een onderdeel van Hubbard News, haalde in 2018 69 miljoen dollar binnen aan radio-advertenties. Dat is 1,2 miljoen dollar meer dan in 2017.

De plaatsen 2 tot en met 5 worden opnieuw ingenomen door stations van iHeartMedia, maar de volgorde wijzigde wel. KIIS Los Angeles blijft op plek 2, maar de inkomsten daalden wel van 63,2 naar 61 miljoen dollar. Ook WHTZ (bekend als Z100) New York boette in, van 45 naar 42 miljoen dollar. Z100 zakte ook van 3 naar 5 in de ranglijst.

KBIG Los Angeles en WLTW (Lite FM) New York kunnen het verlies slechts ten dele compenseren voor iHeartMedia; hun omzet ging er elk met 1 miljoen dollar op vooruit, respectievelijk naar 46 en 44 miljoen dollar. De nieuws- en talkradio KFI-AM in Los Angeles houdt voor iHeartMedia ook nog de tiende plaats vast met een stabiel cijfer van 35 miljoen dollar.

De plaatsen 6 tot en met 9 behoren allemaal tot de groep Entercom. Daar zien de sport- en talkradio WFAN-FM en de nieuwsradio WINS-AM, allebei in New York, hun omzet lichtjes stijgen, terwijl de nieuwsradio WBBM-AM in Chicago licht verlies laat noteren.

Nog volgens BIA bleef de globale omzet aan radio-advertenties in het eerste kwartaal van 2019 vrij stabiel: 13,3 miljard dollar, 200 miljoen minder dan in dezelfde periode in 2018. Daar moet nog 923 miljoen dollar worden bijgeteld aan inkomsten via de digitale platforms van de radiostations en dat cijfer zit opnieuw met 8 procent in de lift.

In de VS is radio het vijfde grootste platform voor lokale reclame, na direct mail, mobiele zoekmachines, online/digitaal en lokale televisie. BIA verwacht dat de radiostations hun positie in de reclamemarkt de eerstvolgende vijf jaar stabiel gaan kunnen houden.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx