RadioVisie

  • ..
TVV Sound

EHBO-radioprogramma wordt tv-show (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij de vernieuwingsoperatie van BRT2 naar Radio 2 in 1990 hoorde ‘Het Eenzame Hartenbureau’ (EHBO), Edwin Ysebaert (foto bovenaan) presenteerde de show. Het doel van dat programma was om eenzamen met elkaar in contact te brengen. Vanaf de eerste uitzending begonnen de luisteraars over hun leven te vertellen, iets dat men toen helemaal niet verwacht had van de traditioneel gesloten Vlamingen.

Al snel heerste er verdeeldheid binnen de VRT. Er waren grote voorstanders, maar ook veel tegenstanders van het programma en dat zorgde intern voor heel wat spanningen. Na een jaar en zeven maanden werd ‘Het Eenzame Hartenbureau’ van de radio gehaald en dacht iedereen dat het einde verhaal was. Maar nadat Ysebaert in 1997 zijn ontslag indiende bij de VRT werd het EHBO een tijdje op Radio Flandria en in 2001 op Radio Nostalgie uitgezonden.

Op 12 januari 2014 presenteerde Ysebaert eenmalig nog eens ‘Het Eenzame Hartenbureau’ op Radio 1, samen met Nele Van den Broeck. Een jaar later dook ‘Het Bureau’ nogmaals op tijdens de week van ‘De Klassiekers van de jaren 90’ op Radio 2. Luisteraars konden opnieuw bellen naar Edwin Ysebaert om tijdens de uitzending te praten over gevoelens. Daarna werd hij vele keren gevraagd om opnieuw iets te doen in de media, maar hij zag dat blijkbaar niet meer zitten. Maar tot ieders verbazing kreeg de presentator er uiteindelijk toch opnieuw zin in.

“Mensen in de media op een tactvolle manier over hun gevoelens laten praten draagt iets helend in zich”, schrijft Edwin Ysebaert op de website van ‘Het Eenzame Hartenbureau’. “De mensen hebben veel te verwerken nu ze een pandemie over zich heen krijgen. Het is tijd om de telefoon en micro terug ter beschikking te stellen van alle Vlamingen die hun hart willen luchten.”

‘Het Eenzame Hartenbureau’ krijgt dan ook een herkansing op televisie. In 1992 gebeurde dit een eerste maal. Maar Ysebaert vond de tv-versie flink tegenvallen en stopte er vroegtijdig mee. MENT TV probeert het nu opnieuw. Vanaf zondag 14 februari (22:00-24:00 uur), met de eerste hernieuwde uitzending. De presentator is dezelfde als destijds… Edwin Ysebaert.

Zoek je de grote liefde, vriendschap, of wil je een mooi verhaal vertellen… mail dan naar edwin@het-eenzame-hartenbureau.be of kijk op Het Eenzame Hartenbureau. Het enige verschil met vroeger is dat de nu uitzending op voorhand wordt opgenomen. (Nico Vanaken & TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx