RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radioplayer: leuk maar onbekend. Of toch niet?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Streamingplatform RadioPlayer.be, de plaatselijke versie van de befaamde UK RadioPlayer, wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als een alternatieve verzamelplek van (alle) radiospelers op het veld. Het systeem is niet gloednieuw, maar tegelijk ook nog niet echt bekend. Niet zozeer verrassend, want probeer tegenwoordig het bos door de bomen nog maar eens te zien. Dagelijks is er wel weer een nieuwe digitale innovatie die de kop op steekt.

Zes jaar geleden berichtten we zelf voor het eerst over Radioplayer, toen naar aanleiding van ‘Media Fast Forward’, een event van VRT innovatie en Medianet Vlaanderen. Er is trouwens net weer een nieuwe editie afgesloten. Dit keer over onder sociale media en fake news, maar in december 2013 kwam een Brit ‘zijn’ product voorstellen. Sindsdien duikt RadioPlayer af en toe op in deze en andere berichten, maar een verwaarloosbaar aantal keer in vergelijking met DAB+.

Het is wel een vaststaand feit dat zowat alle grote spelers inmiddels hun weg gevonden hebben naar Radioplayer. “Samen met de landelijke commerciële spelers werkt VRT samen rond een online radiospeler Radioplayer” zei VRT radiomanager Els Van de Sijpe ons daarover vorig jaar. Ook de radioprojecten van Mediahuis, DPG Media en ZZROCK zijn er te vinden. Bij de kleinere omroepen – lokaal en webradio’s – noteren we na rondvraag eerder onverschilligheid. 

Toch moeten er potentiële kandidaten voor toetreding tot Radioplayer te vinden bij het onoverzichtelijk aantal Vlaamse webradio’s? Vooral omdat de meesten een oplossing moeten zoeken na het ‘verdwijnen’ van Radionomy vanaf 2020. Toch komen we niet verder dan enkele geïnteresseerden. Lokale radio’s vallen vaak uit de lucht. Ook Bruzz weet het nog niet. 

Niemand maakt een groot probleem van de kostprijs; 65,00 euro per maand is best haalbaar, toch vinden de meesten het te vroeg om de stap te zetten. Zelfs MENTtv en radio. Marc Hallez: “Radioplayer zou eigenlijk nu al kunnen, kleine kost, maar niet echt gehaast. We hebben nog twee jaar om het volledige innovatietraject af te ronden”.

Vincent Smedts, Project Manager, Digitale Radio Vlaanderen (DRV):  “We hebben de afgelopen maanden met heel wat stations overleg gehad rond een mogelijke toetreding tot het Radioplayer platform. Met een aantal zenders hebben we nu constructief overleg om alles praktisch geregeld te krijgen. Van verzuchtingen van de kleine jongens die nu in het proces van toetreding zitten hebben we weinig gemerkt. Elke zender die informatie vraagt, krijgt van ons snel een antwoord. Uiteraard heeft iedereen het recht om zijn eigen distributiestrategie te bepalen. Als de voordelen van ons platform hen niet kunnen overtuigen, vinden we dat jammer, maar het is hun keuze.” (TDN)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Radioplayer officieel gelanceerd in Vlaanderen, maar wat stelt dat voor?

Een hele reeks mediakanalen van de VRT en de grote persgroepen deelden vanmiddag artikels op Lees verder

Analyse: waarom er geen haast is om in te stappen in Radioplayer Vlaanderen

Het interessantste nieuws voor de Vlaamse radiosector kwam deze week in de vorm van een Lees verder

Radioplayer Vlaanderen maakt tarieven bekend

Heel wat Vlaamse radiostations ontvingen dinsdag in de vooravond een mailing van Radioplayer Vlaanderen. Dat is Lees verder

DPG Media over DAB+: “Het is absoluut een investering”

Het was een voorstel van de persdienst van DPG Media toen we vroegen om het Lees verder

Blad 339: ZZRock, podcasts en Joe (video)

Eigenlijk staan ze te dringen voor een plekje, maar die zijn ‘duur’ Trek die stekker Lees verder

Blad 338: Deezer, Nostalgie en NPO 3FM (video)

Waar is de tijd dat muziek vooral uit de radio kwam, of de Juke box, Lees verder

Blad 312: Bingo, Radioplayer en Frits (audio)

Al bijna twee jaar verveld tot internetradio, maar nog steeds in het hart van Roeselare Lees verder

Blad 228: Radioplayer, MNM, TM Dallas

Nederland heeft het nog niet begrepen op Radioplayer Als het regent in DJ-land, dan druppelt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx