RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radioplayer.be nu beschikbaar via Google Assistant (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sinds vandaag kunnen alle radiostations die aanwezig zijn op het platform van Radioplayer.be ook bestuurd worden met de voice assistant van Google. Met enkele eenvoudige spraakopdrachten kunnen gebruikers naar hun favoriete zender luisteren op het aangesloten apparaat van hun keuze; smartphone, tablet, computer, luidsprekers, televisie…

Voice assistants worden steeds populairder en dat heeft een goede reden. Er is namelijk niets gemakkelijker dan het geven van een spraakopdracht om te weten te komen hoe het weer er vandaag uitziet, de thermostaat aan te passen, het licht aan te doen of… naar de radio te luisteren.

Hoe werkt het?

Net als Siri (Apple) of Alexa (Amazon), kan je met Google Assistant, communiceren met verbonden apparaten via spraak. Zonder gebaren, zonder een knop in te drukken, gewoon met je stem. Door de zin “Hey Google, praat met Radioplayer België” te zeggen, is het nu mogelijk om naar alle Belgische stations op Radioplayer te luisteren.

Om vervolgens een specifieke radio te starten, zeg je bijvoorbeeld: “Luister naar Radio 1” of “Luister naar Qmusic” of “Luister naar Nostalgie”. Wanneer je “Wat hoor ik?” zegt, gaat de Google Assistant jou vertellen welk nummer er gespeeld wordt waar je op dat moment naar luistert, terwijl “Aanbevelingen?” je in staat stelt om een tip te krijgen op basis van jouw locatie. Ten slotte start de opdracht “Speel willekeurige zender” een… willekeurige zender.

Met welke apparaten is het verbonden?

Radioplayer.be is met Google Assistant in België beschikbaar op volgende apparaten:

  • Aangesloten luidsprekers (Google Nest, Bose, Sonos)
  • Android- en iPhone smartphones (via de Google Assistant-app)
  • Android- en iPad tablets (via de Google Assistant-app)
  • Chromebook-computers (ChromeOS), release wordt deze zomer aangekondigd

° Met Radioplayer.be kan je live naar zo’n 170 Belgische radiostations luisteren en op aanvraag naar duizenden programma’s. De volledige lijst van beschikbare radio’s op Radioplayer.be raadplegen.

Tekst gaat verder onder de video.

Digitale Radio Vlaanderen cvba is een samenwerking tussen de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie nv, DPG Media nv en Mediahuis nv. Digitale Radio Vlaanderen cvba werkt samen met Norkring België, de Vlaamse Overheid en andere Radioplayer radiostations: BRUZZ en ZZROCK, fabrikanten, retailers, e-tailers, de auto-industrie en een breed scala aan belanghebbenden om informatie over de mogelijkheden van digitaal radioluisteren te geven en digitaal radioluisteren te versnellen. Om de uitbreiding van digitale radioplatformen mogelijk te maken.

De landen waarin Radioplayer actief is, zijn: Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Canada, Ierland, Oostenrijk, Noorwegen, België, Zwitserland, Denemarken en Italië, en er volgen er nog meer. Radioplayer Worldwide, het wereldwijde gedeelde radioplatform, is een samenwerking tussen UK Radioplayer en de landen die het Radioplayer-model hebben uitgerold. Het is gemaakt om mogelijkheden voor internationale technologische samenwerking via radio te verkennen. Zie voor meer info: radioplayerworldwide.org.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Andy
Andy
18 oktober 2021 - 10:36 10:36

Werkt niet

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx