RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radiopiraten hebben boontje voor Bonnie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het grote publiek is Bonnie St. Claire (foto bovenaan) vooral bekend van Nederlandse meezingers als ‘Dokter Bernard’ en ‘Bonnie kom je buiten spelen’. Maar in noord en oost Nederland worden haar Duitse platen in feesttenten ook uit volle borst meegezongen. In de podcast Lomp vertelt de zangeres over hoe een MeTo- affaire een streep zette door haar Duitse carrière, maar hoe Nederlandse etherpiraten haar Duitse hits toch nog levend houden. 

In 1970 brak Bonnie, een ontdekking van Peter Koelewijn, bij het grote publiek door met de top 5 notering ‘I won’t stand between them’. Voor een deel was dat te danken aan de plugging bij de zeezender Radio Veronica. Koelwijn en Veronica-programmaleider Rob Out waren toen beste vrienden. En dat durfde wel eens te helpen…

Een jaar eerder stond ze als twintig-jarig meisje in de voorrondes van het Duitse songfestival met ‘Ich weiss das ich kein engel bin’. “Ik was toen dodelijk verlegen, ik had zelfs nog nooit met een jongen gezoend. Ik was aan de weg aan het timmeren in Duitsland en dat zat er ook wel in”, vertelt Bonnie. 

“Maar daar gebeurde iets. Ik had een optreden tijdens de voorrondes van het Duitse Songfestival. Een bekende Duitse regisseur wilde mij groot maken, maar als ik zeg MeToo dan weet je waar het naartoe gaat. Dat was echt een hele nare man. Ik heb nooit gedaan wat ik niet wilde, daar ben ik ook wel trots op. I’m not that stupid, weet je wel. Hij kwam op een gegeven moment naar me toe met “zwischen uns ist alles gebrochen”. Als ik met iemand het bed deel dan moet ik het ook echt willen. Dat stond mij zo tegen. Ik dacht ik ga niet met jou naar bed omdat ik hier een carrière wil”. 

Dat haar schlagers het dankzij etherpiraten in noord en oost Nederland goed blijven doen merkt Bonnie zelf ook. “Tegenwoordig komen piraten tijdens optredens steeds meer met het verzoek om Duitse nummers te zingen die ik aan het begin van mijn carrière heb opgenomen. Als ze vragen wil je dat zingen, dan doe ik dat. Ik zou aan het Agentschap Telecom willen mededelen dat ik  vind dat piraten alle steun moeten krijgen. De artiesten die ik ken zijn zeer blij met piraten”. 

“Potverdorie wat kan het voor kwaad dat piraten in de lucht zijn. Ik denk dat ze heel veel mensen heel blij maken. Ik vind het onzin dat dit tegengewerkt wordt. Ik zou tegen de piraten willen zeggen: ik zou gewoon keihard doorgaan! Als ik ooit Nederland ga verlaten, is het gewoon allemaal om die rot regeltjes. Het gaat om muziek waar je mensen blij mee maakt. Niemand heeft er last van, het is zelfs heel positief. Een groot gedeelte van de Nederlanders is dol op piraten”.

° Deze podcast van Radio Olympia met Bonnie St Claire kan hier worden beluisterd en/of gedownload.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Herbert Visser: van radiopiraat tot directeur radio (audio)

“Als je ervoor kiest om illegaal uit te zenden, dan moet je niet zeuren als Lees verder

Hilversum wordt ‘overgenomen door radiopiraat’

Olympia Radio voert actie op het Media Park voor meer Nederlandstalige muziek Vorige week is Lees verder

De terugkeer van de ‘radiopiraat’

Je kon er donder op zeggen, gif op innemen en jouw laatste eurocent op verwedden… Lees verder

‘De Vrije Radio’ is ook DAB-radiopiraat

We hadden het gisteren ook al over DAB-piraten. We breien er een vervolg aan. In Lees verder

‘Landpiraat’ geeft geheim prijs

‘Landpiraten’. Enkel wie vertrouwd is met de geplogenheden van het radiolandschap kijkt niet vreemd op Lees verder

Kerkzender legt landpiraat het zwijgen op (audio)

Radio Bloemendaal, we schreven er gisteren nog over. Na 74 jaar kwam er immers een Lees verder

Blad 518: VBRO, Caroline en piraten (audio)

Een blad dat behoorlijk gevuld is met kleinere radioprojecten, maar die wel zorgen voor spanning, Lees verder

Radioblad 116: Landpiraat, Veronica en Melinda (video)

Nederlandse radiopiraten worden steeds agressieverVeronica zette de grootste muzieklegendes op een rijtjeDe Oostendse radio Melinda Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx