RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
Heynen

Radiomaken: wat je zelf doet, doe je beter

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Om begrijpelijke redenen wordt dit stukje gepubliceerd met de vermelding: ’Naam van de auteur is bekend bij de redactie’.

Radiomaken: wat je zelf doet, doe je beter

Enkele maanden geleden kocht ik een FM-zendertje van enkele milliwatt. Het wordt normaal gebruikt in de wagen om het signaal van een mp3-speler te laten horen op de autoradio. Het aangeschafte exemplaar heeft een redelijk goed geluid: een goede stereospreiding, een goede modulatie maar de lage tonen worden iets teveel gefilterd.

Ik gebruik het thuis met de bedoeling om een selectie van 3600 mp3’s overal in de woning te kunnen beluisteren op een vrije FM-frequentie. Toen ik het zendertje op zolder voor het raam plaatste, stelde ik vast dat het signaal goed hoorbaar is tot 200 tot 300 meter verder, goed voor een stuk van de agglomeratie van een Vlaams-Brabantse gemeente. De radio heeft ondertussen een naam, er zit een logica in de playlist die bestaat uit hoofdzakelijk uptempo nummers tot zestig jaar terug in de tijd. Om het uur is er een tijdsein.

MBL4, een gratis softwarematige oplossing om het geluid te processen, zorgt er voor dat de klank vrij goed op de radio klinkt. En ja, ik ben de enige niet die luistert. De buurman heeft per toeval de frequentie ontdekt want hij was het ook beu om naar die lege zenders te luisteren en is nu ook een trouwe luisteraar.

° Is getekend: Naam van de auteur is bekend bij de redactie


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx