RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Radiofrequenties Netwerkradio 2 verdeeld onder de huidige netwerken?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wie luistert hoort nog wel eens iets. Uit de wandelgangen vernemen we dat aanstaande vrijdag – 1 april dus, maar het is géén grap – de principiële beslissing genomen zal worden om netwerkradio 2 (voorheen VBRO/BNL) niet meer openbaar aan te besteden, maar de frequenties te verdelen onder de drie overige netwerken.

Benjamin Dalle heeft dit beslist zonder verder overleg in de commissie media. Deze beslissing is echter allesbehalve rechtszeker te noemen. Artikels 45 en 48 van de EWEC Europese richtlijn verbieden immers het verdelen van frequenties zonder openbare aanbesteding.

Bovendien ontstaat er op deze manier ook dubbel gebruik in steden. En kan men dus in sommige steden 2 keer gaan luisteren naar hetzelfde netwerk. Uiteraard is dat geen optimaal gebruik maken van de mogelijkheden teneinde de concurrentie te vergroten.

Het is verbazingwekkend dat na de vele verlieszaken bij de Raad Van State en de nieuwe lopende procedures voor de erkenning van de landelijke erkenningen er opnieuw op juridisch drijfzand gebouwd gaat worden.

De kans op alweer een nieuwe procedure lijkt te zijn toegenomen. En je kunt je de vraag stellen waarom de commissie media nog samenkomt als het gaat over het onderwerp radio. Van nieuwe politieke cultuur is in elk geval al lang geen sprake meer. (VO)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VRRO: “Ook lokale radio’s vragende partij om frequenties netwerk 2”

De VRRO, wat staat voor de Vereniging Regionale Radio Omroepen, vraagt aan Vlaams minister van Lees verder

Commissie Media: veel vragen en weinig antwoorden over netwerk 2

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft donderdagmiddag 20 januari, in de Commissie Media Lees verder

Wordt Netwerk 2 (VBRO/BNL) niet meer verdeeld?

Geruchten over opsplitsing tussen NRJ, TOP en SRV Van Vlaams minister van Media, Benjamin Dalle Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

NRJ Vlaanderen en de fabel van Animal Farm

NRJ verdubbelt deze zomer je energie, door zelf zijn inspanningen te halveren. Il faut le Lees verder

NRJ: special olympics atleet kiest de muziek (video)

Afgelopen vrijdag - 29 april - was DJ Jack Amai M’n Klak, beter bekend als Lees verder

Vraag & antwoord bij… ‘Vragen over de herverdeling van Netwerk 2’

Op 25 april verscheen er bij RadioVisie een artikel over de herverdeling van netwerk 2. Lees verder

Vragen over herverdeling Netwerk 2

"Blijkbaar kunnen een aantal private omroepen zomaar samen een nieuw frequentieplan schrijven in Vlaanderen. Zij Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
31 maart 2022 - 00:26 00:26

Eigenlijk zouden de meest populaire zenders de eerste keus moeten krijgen of ze al dan niet een wissel willen maken naar een betere frequentie uit Netwerk 2. In Antwerpen zou dat betekenen dat het probleem van Minerva vanzelf oplost. Anderzijds zou NRJ een goede zaak kunnen doen door Mechelen 99.0 binnenterijven maar ik denk niet dat dit de mirakeloplossing is voor hun minder goede luistercijfers.

David
David
30 maart 2022 - 21:41 21:41

Niet te geloven in democratie. Wat bezielt Dalle? Niks geleerd dus uit fouten van vorige ministers van media. Grof gezegd. Krijg je die portefeuille als je gaat knoeien? Zo weer een dossiertje bij Raad van State. Maar dat maakt hen niks uit. Vermoedelijk opzettelijk want in tussentijd kan niks gedaan worden met de frequenties. Blijkbaar mag geen eerlijke concurrentie. Beter tegen de wet ingaan dan vrije concurrentie toe te laten… En geen enkele moeite doen om nog eens extra in de verf te zetten dat altijd vooraf geweten is wie de winnaars en verliezers zijn. Anderzijds: veel kans dat de winnaars te vinden zouden zijn tussen de mooipraters.

PVM
PVM
30 maart 2022 - 16:21 16:21

Waarom kan men deze frequentiesniet geven aan Spring. Het zou een ultieme kans zijn om zich te bewijzen!

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
30 maart 2022 - 15:33 15:33

Zoals jullie al vroeger over dit onderwerp schreven, gaan die frequenties gewoon tussen de netwerken NRJ, Top en Stadsradio Vlaanderen verdeeld worden dus de oude gang van zaken gaat gewoon verder met deze minister…..

jaques
jaques
30 maart 2022 - 14:57 14:57

waarom moet het toch altijd met een haak en een oog zijn. Deze week werd er al opgeroepen voor braakliggende FM kavels. Deze konder er dus dan ook perfect bijgenomen worden. Nu is het weer kafka en koren op de molen voor de Raad van Platen.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx