RadioVisie

  • .
    .

Radiocampagnes om de horeca te ondersteunen

Sinds cafés en restaurants op 19 oktober opnieuw moesten sluiten, heeft de middenstand opnieuw ernstig te lijden onder de maatregelen om de pandemie te bestrijden. Media kunnen daarbij een enigszins helende rol spelen. De in VIA verenigde Nederlandstalige radiozenders en de Waalse reclameregie RMB geven daarbij het goede voorbeeld. 

In de aanloop naar Sinterklaas en Kerstmis zenden de VIA-radiostations gedurende twee weken een campagne uit om de lokale handelaars te steunen. Er wordt daarbij ook specifiek verwezen naar het ‘bestellen en afhalen’-principe dat veel winkels hanteren. Qmusic, Joe, TOPradio en de DAB+ stations van DPG Media werken samen met Nostalgie, NRJ, Radio2 en MNM. De actie maakt deel uit van de mogelijkheid die VIA aanbiedt aan de adverteerders om gratis een tag-on toe te voegen aan hun eigen radiospot.

Een ‘homemade’ campagne op alle merken in regie

Met een ‘100% homemade’ concept en campagne wil RMB dan weer de Waalse en hoofdstedelijke lokale horeca helpen om na de lockdown wederom op volle kracht te gaan draaien. De actie wordt gesteund door HoReCa Wallonie, Horeca Bruxelles en de sponsors Stad Brussel, Visit.Brussels, VisitWallonia, METRO en BeFOX. 

Gebaseerd op een idee van F.L.A.S.H. benadrukken de spots welke leegte de sluiting van bars, cafés en restaurants laat in het leven van de Belgen. Het uiteindelijke doel van de actie is om de helft van het totale door de sponsors geïnvesteerde nettobedrag terug te storten aan de horecafederaties van Wallonië en Brussel. Dit bedrag zal dienen om – in 2021 – de heropening van bars, cafés en restaurants te financieren.

Het radioplan, met 330 spots op VivaCité, Tipik, La Première, Classic 21, DH Radio en NRJ is gespreid over twee weken. En loopt vanaf vandaag 23 november tot 29 november en van 7 december tot 13 december. RMB zal ten slotte met de hulp van verschillende influencers ervoor zorgen dat de campagne ook weerklank vindt op de sociale media, onder de hashtag ‘#IamHoreca’.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx