fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Radioblad 91: Bert Geenen, zeezenders en Paul De Wyngaert (video)

Bert Geenen schuift aan bij Michel Follet

U zat er net als wij op te wachten? Dat komt dan goed uit, want de namen van de gasten die Michel Follet volgende week ontvangt in zijn praatshow ‘Aan het juiste adres’ bij EclipsTV zijn net bekend gemaakt. En ja hoor, er wordt alweer een roemruchtige radiomaker én radiobaas verwacht. Na een succesvolle doortocht bij Studio Brussel, zette hij eigenhandig Qmusic in de steigers. Bert Geenen is de naam. Michiel Remaut (filmmuseum Roeselare) en Toon Osaer (Kerk & Leven) schuiven eveneens aan. Net als Bob Baelemans. Hij was zo mogelijk nog vaker op de radio dan Michel en Bert, want de Antwerpenaar was één van de bandleden van The Pebbles. Het programma wordt diverse keren herhaald. Tijdstippen van uitzending vindt u hier.

Michel Remaut, Toon Osaer, Robert Baelemans en Bert Geenen (credits: EclipsTV)

Honderden kranten- en tijdschriften artikels over offshore radio

In de ‘Knipselcollectie’ op RadioTrefpunt staan honderden door Alex van den Hoek ingescande kranten- en tijdschriftartikelen over de voormalige zeezenders. Afgelopen week heeft Alex daar weer 124 ‘nieuwe’ oude ontdekkingen aan toegevoegd. Er zijn onder andere nieuwe scans in de albums over de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal, Radio Monique, Laser 558, Radio Caroline en Radio London. Er staan nu ooknieuwe scans online in de albums ‘Diverse zeezenders’, ‘0verige landen’ en ‘Diverse radio/omroep Nederland’. Klik eerst hier en daarna nog eens in de albums op ‘Sorteren – Recent bijgewerkt’ om de laatst toegevoegde items te bekijken. (Mediapages)

VRT wuifde Paul De Wyngaert uit

klik om te vergroten

In het Radiohuis in Leuven wuifden de VRT-collega’s gisteravond – blijkbaar in alle discretie – gewezen VRT-radiomaker Paul De Wyngaert (foto boven) uit. Paul wordt 65 en mag na 44 jaar en 9 maanden trouwe dienst bij de openbare omroep met “verdiende rust”. Het interne verloop in die bijna 4,5 decennia vind u mooi opgelijst in zijn profiel bij LinkedIn en bij Wikipedia. Beroepshalve zat Paul zo’n 23 jaar met zijn warme stem zelf achter de microfoon. Te beginnen met het legendarische Soldatenhalfuurtje, vervolgens ‘omroeper’ bij BRT1 en in 1983 een van de drie pioniers van Studio Brussel. Na 1998 bekleedde Paul diverse functies als manager – te beginnen met hoofd van Radio 2 tot 2005 – maar kwam hij nog slechts zelden zelf in beeld. Op de foto rechts, een reüniebeeld van drie maanden geleden (credits: Mark Coenen), ziet u Paul De Wyngaert rechts, samen met zijn all time VRT-strijdmakkers Mark Coenen, Bert Geenen, Jan Schoukens en Jan Hautekiet. (RDS)

Vijf jaar Radiohuis Leuven

Vijf jaar geleden, op 2 juni 2012, verhuisde Radio 2 Vlaams-Brabant van het Amerikaans Theater naar de Stad Leuven. Onze radiobaas van toen Paul De Wyngaert legt uit.

Geplaatst door Radio 2 Vlaams-Brabant op Vrijdag 2 juni 2017
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2019: Afscheid van een radiolegende (video en audio)

‘Baby’ Bob Stewart werd net geen 80 jaar Een natuurtalent Precies een jaar geleden werden Lees verder

Old Lady alsnog ‘verdronken’ (audio)

Het enige overgebleven zendschip van Radio Caroline, dat na een muiterij van de bemanning tijdens Lees verder

3 maart 1974: Woelig dagje op de Noordzee (audio)

Precies 46 jaar geleden speelden zich op de Noordzee enkele merkwaardige gebeurtenissen af. Goed voor Lees verder

Mi Amigo 45 vanaf de mv Castor: foto’s en video

In de jachthaven van Blankenberge ligt op dit moment een “echt” zendschip voor anker. Vanaf Lees verder

‘De Wereldtop’ van Radio 1 op Pinkstermaandag

Pinkstermaandag 10 juni zendt Radio 1 van 09:00 tot 13:00 uur ‘De Wereldtop’ uit. Ilse Liebens presenteert Lees verder

Nostalgische column Hans Knot – 73 (video)

Vandaag de laatste aflevering van mijn terugblik op de Amerikaanse radio van de jaren 70 Lees verder

Italië: RMC Sport gestopt, RMC2 terug

Er is na ruim een jaar alweer een einde gekomen aan het radioproject RMC Sport Lees verder

Dit is Mi Amigo 40. Mijn naam is Ferry (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag Lees verder

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Pieter Van Banden Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Pieter Van Banden
Lid

Zonder afbreuk te doen aan de grote (radio) verdiensten van Paul De Wyngaert maar deze laatste heeft nooit het ‘Soldatenhalfuurtje’ gepresenteerd. Toen Paul begon als regisseur-omroeper bij BRT1 (Service en Informatie) bestond dat programma al lang niet meer.Maar hij startte wél met ‘Tot Uw Dienst’, beetje een opvolger. En dat had enorm veel succes ook bij de truckchauffeurs .Ook zat er een rubriek in ‘Vrienden van vroeger’…opsporen dus van o.a. oud collega soldaat miliciens…..
Voor alle duidelijkheid zijn toenmalige producer ten tijde van ‘Tot Uw Dienst’ Jan Schoukens presenteerde wél het legendarische ‘Soldatenhalfuurtje’!