RadioVisie

  • .
    .

Radioblad 91: Bert Geenen, zeezenders en Paul De Wyngaert (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bert Geenen schuift aan bij Michel Follet

U zat er net als wij op te wachten? Dat komt dan goed uit, want de namen van de gasten die Michel Follet volgende week ontvangt in zijn praatshow ‘Aan het juiste adres’ bij EclipsTV zijn net bekend gemaakt. En ja hoor, er wordt alweer een roemruchtige radiomaker én radiobaas verwacht. Na een succesvolle doortocht bij Studio Brussel, zette hij eigenhandig Qmusic in de steigers. Bert Geenen is de naam. Michiel Remaut (filmmuseum Roeselare) en Toon Osaer (Kerk & Leven) schuiven eveneens aan. Net als Bob Baelemans. Hij was zo mogelijk nog vaker op de radio dan Michel en Bert, want de Antwerpenaar was één van de bandleden van The Pebbles. Het programma wordt diverse keren herhaald. Tijdstippen van uitzending vindt u hier.

Michel Remaut, Toon Osaer, Robert Baelemans en Bert Geenen (credits: EclipsTV)

Honderden kranten- en tijdschriften artikels over offshore radio

In de ‘Knipselcollectie’ op RadioTrefpunt staan honderden door Alex van den Hoek ingescande kranten- en tijdschriftartikelen over de voormalige zeezenders. Afgelopen week heeft Alex daar weer 124 ‘nieuwe’ oude ontdekkingen aan toegevoegd. Er zijn onder andere nieuwe scans in de albums over de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal, Radio Monique, Laser 558, Radio Caroline en Radio London. Er staan nu ooknieuwe scans online in de albums ‘Diverse zeezenders’, ‘0verige landen’ en ‘Diverse radio/omroep Nederland’. Klik eerst hier en daarna nog eens in de albums op ‘Sorteren – Recent bijgewerkt’ om de laatst toegevoegde items te bekijken. (Mediapages)

VRT wuifde Paul De Wyngaert uit

klik om te vergroten

In het Radiohuis in Leuven wuifden de VRT-collega’s gisteravond – blijkbaar in alle discretie – gewezen VRT-radiomaker Paul De Wyngaert (foto boven) uit. Paul wordt 65 en mag na 44 jaar en 9 maanden trouwe dienst bij de openbare omroep met “verdiende rust”. Het interne verloop in die bijna 4,5 decennia vind u mooi opgelijst in zijn profiel bij LinkedIn en bij Wikipedia. Beroepshalve zat Paul zo’n 23 jaar met zijn warme stem zelf achter de microfoon. Te beginnen met het legendarische Soldatenhalfuurtje, vervolgens ‘omroeper’ bij BRT1 en in 1983 een van de drie pioniers van Studio Brussel. Na 1998 bekleedde Paul diverse functies als manager – te beginnen met hoofd van Radio 2 tot 2005 – maar kwam hij nog slechts zelden zelf in beeld. Op de foto rechts, een reüniebeeld van drie maanden geleden (credits: Mark Coenen), ziet u Paul De Wyngaert rechts, samen met zijn all time VRT-strijdmakkers Mark Coenen, Bert Geenen, Jan Schoukens en Jan Hautekiet. (RDS)


Spotlight

Blad Gemist?

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
31 maart 2019 - 09:01 09:01

Zonder afbreuk te doen aan de grote (radio) verdiensten van Paul De Wyngaert maar deze laatste heeft nooit het ‘Soldatenhalfuurtje’ gepresenteerd. Toen Paul begon als regisseur-omroeper bij BRT1 (Service en Informatie) bestond dat programma al lang niet meer.Maar hij startte wél met ‘Tot Uw Dienst’, beetje een opvolger. En dat had enorm veel succes ook bij de truckchauffeurs .Ook zat er een rubriek in ‘Vrienden van vroeger’…opsporen dus van o.a. oud collega soldaat miliciens…..
Voor alle duidelijkheid zijn toenmalige producer ten tijde van ‘Tot Uw Dienst’ Jan Schoukens presenteerde wél het legendarische ‘Soldatenhalfuurtje’!

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx