RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Radioblad 90: Ketnet, Norbert en Radio Oostende

Radiomakers worstelen met het verleden

Radiomensen op televisie. Het is altijd een beetje als iemand die de truc van de goochelaar verklapt. U begrijpt wat we bedoelen. Maar vanavond is het niet eens zo… erg. We hebben Peter Van de Veire en Steven Van Herreweghe (foto bovenaan – credits: VRT) immers al vaker gezien op het scherm. Vanavond duiken ze op in het één-programma ‘Van Algemeen Nut’. Beiden presenteerden decennia geleden Studio.Ket. Voor het eerst sinds toen zijn de twee weer samen op televisie, om te praten over de ‘moord’ die ze op hun geweten hebben. Op 20 oktober 1998, binnen de twaalf  minuten van één aflevering, slachtte Peter tv-hond Samson bloederig af en haalde Steven priesters door het slijk. Na 21 jaar zijn excuses wel op hun plaats. Vanaf 20:40 uur. (IK)

Norbert worstelde met z’n gezondheid

Focus/WTV stelt in de rubriek ‘Dames en Heren’ elke week boeiende gasten voor. De gewone West-Vlamingen die eigenlijk toch niet zo gewoon zijn. De bewoners van de kustprovincie zijn een ras apart. Ze horen het graag en ze zijn er fier op. Daarom zet de regionale tv-omroep de camera aan en laten ze die boeiende mensen hun ding doen. Ze worden gevolgd bij de activiteiten die hun zo dierbaar zijn en ze mogen vertellen over wat hen het meest aan het hart ligt. Met een lach en een traan. Maar vooral: spontaan en eerlijk. En vol passie. Norbert, succesvol en innovatief artiest, maar net zo goed radiomaker (BRT2, Radio Mi Amigo en VBRO), is één van hen. Hij mocht het onlangs nog eens, op zijn typische manier verwoorden. U kijkt hier mee. (HvV)

Middelkerke worstelt met bestemming van zendersite

In Middelkerke is er enige heibel rond de nieuwe bestemming van de site waar eerder de zendmasten van Radio Oostende stonden. Burgemeester JM Dedecker wil er een sportcomplex neerzetten, Maria Boydens van oppositie-partij Groen is het daar niet mee eens omdat het duinengebied betreft en dat is beschermd. Volbouwen mag niet. Na de dossierkasten en het casino, nu een Middelkerks probleem met de oud-zendersite dus. In de rand daarvan vonden we in ons archief foto’s van Gilbert Ghyselbrecht, de man die ruim 25 jaar de plaatselijke verantwoordelijke was van Radio Oostende. Op de eerste foto (uit 1985) staat Gilbert zelf op. Beide foto’s werden in de Perronstraat in Oostende genomen. Het gebouw bevond zich achter de Delhaize in Oostende, in de omgeving van Mercator, en is intussen afgebroken. Elke operator – per frequentie een desk – kon de antennes en de zenders kiezen in Ruiselede en Middelkerke. De ontvangers bevonden zich in Oudenburg. Op de tweede foto (uit 1992) zie je rechts het “matrix-bord”, waar antennes en zenders geselecteerd werden. Klik op de foto’s om te vergroten. (PVB)


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Related Post
Blad 1378: Spotify, Bel RTL, Radio Liberty

• Spotify: quotering voor podcasts • BEL RTL doet er nog een half dozijn webstreams Lees verder

Blad 1377: Radio 1, The Weeknd, Sky Radio

• Nederlanders geven Vlaamse Radio 1 een nieuw kleedje • Klassieke pop- en rockalbums die Lees verder

Blad 1376: Peter Van de Veire, Radio Lede, Mart Smeets

• Het gemiste wederwoord van Peter Van de Veire • Het warme hart van Radio Lees verder

Blad 1375: Urgent FM, Radio Barbier, Meindert (video)

• De bijzondere Gentse plekjes van het radioprogramma Fiere Stede • Radio Barbier houdt de Lees verder

Blad 1374: PROS, Giel Beelen, Elvis Costello

• Radio PROS houdt tweede taartenslag • Giel Beelen haalt zijn kruidenmengsel uit de handel Lees verder

Blad 1373: Vincent Vangeel, Tom Waes, Monique 918, Seabreeze

• Vincent Vangeel: de enige die zijn goesting mag doen bij Qmusic • LPAM-radio’s Monique Lees verder

Blad 1372: Contact, Norderney, muziekgeheugen

• Archiefwebsite Vlaamse Radio Contact krijgt vorm • Archiefwebsite Stichting Norderney in nieuw kleedje • Lees verder

Blad 1371: Kim Muylaert, Absolute Radio, Veronica’s stipmotor (audio)

• Kim Muylaert (ex-NRJ) krijgt plekje bij StuBru De Tijdloze • UK: Win je eigen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Dimitri
Dimitri
28 maart 2019 - 23:37 23:37

Op dit moment is er enkel een draaggolf te horen op de VRT frequenties uit Sint-Pieters-Leeuw en bij Radio 2 voor Dender & Waas.

Dimitri
Dimitri
28 maart 2019 - 23:54 23:54
Antwoord aan  Dimitri

Op 90.7 na is alles weer normaal.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x