fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Radioblad 90: Ketnet, Norbert en Radio Oostende

Radiomakers worstelen met het verleden

Radiomensen op televisie. Het is altijd een beetje als iemand die de truc van de goochelaar verklapt. U begrijpt wat we bedoelen. Maar vanavond is het niet eens zo… erg. We hebben Peter Van de Veire en Steven Van Herreweghe (foto bovenaan – credits: VRT) immers al vaker gezien op het scherm. Vanavond duiken ze op in het één-programma ‘Van Algemeen Nut’. Beiden presenteerden decennia geleden Studio.Ket. Voor het eerst sinds toen zijn de twee weer samen op televisie, om te praten over de ‘moord’ die ze op hun geweten hebben. Op 20 oktober 1998, binnen de twaalf  minuten van één aflevering, slachtte Peter tv-hond Samson bloederig af en haalde Steven priesters door het slijk. Na 21 jaar zijn excuses wel op hun plaats. Vanaf 20:40 uur. (IK)

Norbert worstelde met z’n gezondheid

Focus/WTV stelt in de rubriek ‘Dames en Heren’ elke week boeiende gasten voor. De gewone West-Vlamingen die eigenlijk toch niet zo gewoon zijn. De bewoners van de kustprovincie zijn een ras apart. Ze horen het graag en ze zijn er fier op. Daarom zet de regionale tv-omroep de camera aan en laten ze die boeiende mensen hun ding doen. Ze worden gevolgd bij de activiteiten die hun zo dierbaar zijn en ze mogen vertellen over wat hen het meest aan het hart ligt. Met een lach en een traan. Maar vooral: spontaan en eerlijk. En vol passie. Norbert, succesvol en innovatief artiest, maar net zo goed radiomaker (BRT2, Radio Mi Amigo en VBRO), is één van hen. Hij mocht het onlangs nog eens, op zijn typische manier verwoorden. U kijkt hier mee. (HvV)

Middelkerke worstelt met bestemming van zendersite

In Middelkerke is er enige heibel rond de nieuwe bestemming van de site waar eerder de zendmasten van Radio Oostende stonden. Burgemeester JM Dedecker wil er een sportcomplex neerzetten, Maria Boydens van oppositie-partij Groen is het daar niet mee eens omdat het duinengebied betreft en dat is beschermd. Volbouwen mag niet. Na de dossierkasten en het casino, nu een Middelkerks probleem met de oud-zendersite dus. In de rand daarvan vonden we in ons archief foto’s van Gilbert Ghyselbrecht, de man die ruim 25 jaar de plaatselijke verantwoordelijke was van Radio Oostende. Op de eerste foto (uit 1985) staat Gilbert zelf op. Beide foto’s werden in de Perronstraat in Oostende genomen. Het gebouw bevond zich achter de Delhaize in Oostende, in de omgeving van Mercator, en is intussen afgebroken. Elke operator – per frequentie een desk – kon de antennes en de zenders kiezen in Ruiselede en Middelkerke. De ontvangers bevonden zich in Oudenburg. Op de tweede foto (uit 1992) zie je rechts het “matrix-bord”, waar antennes en zenders geselecteerd werden. Klik op de foto’s om te vergroten. (PVB)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Broadcast Partners krijgt voorlopig geen gelijk van Raad van State153 pagina's over internationale media (en
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Norkring versterkt en steekt de Nederlandse grens overBrahim krijgt Gers vijf weken naast zich bij
Vandaag vinden alle inwoners van de stad Kortrijk een kaartje van Studio Brussel in hun
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Volgende week vier keer naar Woodstock met Lies bij KlaraWaarin 'kleine' jongens, toch grote Vlaamse

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Dimitri Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Dimitri
Gast
Dimitri

Op dit moment is er enkel een draaggolf te horen op de VRT frequenties uit Sint-Pieters-Leeuw en bij Radio 2 voor Dender & Waas.

Dimitri
Gast
Dimitri

Op 90.7 na is alles weer normaal.

Meer in Actueel
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (9)

Radioblad 89: Veronica, Mi Amigo en Caroline (audio)

Wordt er verstoppertje gespeeld met frequenties?

Radioblad 88: Nepnieuws, BBC en Soundcloud (video)

YouTube is grootste slokop mobiele data

Radioblad 87: Podcasts, Jos Van Hemelrijck, Jan Roos

Sluiten