fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Radioblad 82: Eregalerij, Nostalgie en Michael Jackson

Muziek uit de Lage Landen

Gisteren, donderdag 21 maart werden in Kursaal in Oostende Henny Vrienten, Guido Belcanto, Miguel Wiels, Alain Vande Putte en Peter Gillis (het trio achter K3) opgenomen in ‘De Eregalerij’ voor een ‘Leven Vol Muziek’. Met het initiatief bekronen Radio 2 en Sabam for Culture jaarlijks zowel auteurs als componisten die veel betekenen voor de Belgische muziekwereld. De show wordt op zondag 24 maart van 13:00 tot 16:00 uur uitgezonden op Radio 2 en is vanaf dan ook integraal te bekijken op VRT NU. Een compleet verslag, met veel foto’s, van dit muziekfeest vindt u in onderstaande pdf-file.  Een ‘beeld’ hebben we er alvast uitgelicht (bovenaan – credits: VRT). Omdat radio onze core business is, de twee presentatoren van deze avond; Jelle Cleymans en Christel Van Dyck. In hun midden Guido Belcanto.

‘Muziek van Michael Jackson boycotten hoeft niet’

Wade Robson, een van de vermeende slachtoffers van seksueel misbruik door Michael Jackson, verklaarde aan de Amerikaanse celebrity & entertainment website TMZ dat de muziek van The King of Pop niet door iedereen geboycot hoeft te worden. Na het verschijnen van de tv-documentaire ‘Leaving Neverland’ zetten radiozenders wereldwijd Jackson’s liedjes een zwarte lijst. “Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen. Dat is ieders individuele proces”, zegt Wade. “Ik heb niet de morele autoriteit om daarover te oordelen”. Albums als ‘Thriller’ en ‘Bad’ zijn echter niet te horen ten huize Robson. “Ik luister zelf niet naar zijn muziek, vanwege mijn persoonlijke ervaringen, maar het is ieders persoonlijke keuze om dat wel te doen.” (TB)

Muziek van Status Quo op Nostalgie Beach Festival 2019

Zaterdag 10 augustus 2019 vindt voor de zesde keer het ‘Nostalgie Beach Festival’ plaats in Middelkerke. Absolute trekpleister dit jaar wordt de Britse rockband Status Quo. De groep van onder meer Francis Rossi, scoorde wereldhits met ‘Down Down, ‘Roll Over Lay Down’, ‘Whatever You Want’, ‘In The Army Now’ en ‘Rockin’ All Over the World’. Ze domineerden vooral in de jaren ’70 de muzieklijsten met hits gekenmerkt door eenvoudige akkoorden, toegankelijke teksten en een stevig ritme. Status Quo is ook de groep die in 1985 het legendarische ‘Live Aid’ op gang trapte. Verder op de affiche: Wet Wet Wet, Fischer-Z, Marc Almond, Maxi Jazz (voormalig gezicht van Faithless), Big Country, Koen en Kris Wauters met  één van de weinige live concerten die ze dit jaar geven.TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Onder de noemer 'Marathonradio' wil Peter Van de Veire vanaf maandag 11 juni blokkende studenten een
De Classics 1000 van Radio 1 zit er weer op en sommige vaststellingen zijn al
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Eén van de mooiste Vlaamse radiostemmen Lieve De Maeyer (37) heeft voorgoed de frequenties van
Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en
Ook televisie én radio Het internet vereist steeds meer dat bestaande wetten aangepast worden aan
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radioblad 81: Wise Buddah, NRJ en Jan De Smet
RadioVisie’s DAB+ weekrapport (8)
Radioblad 80: Johan Vanhee, Caroline, Xavier Taveirne
Radioblad 79: Muziek, zenders, podcasts en Eclips TV
StuBru & Merol zetten aan om te bukken (video)
Een nieuwe lente, een nieuwe lay-out voor RadioVisie
Sluiten