- Christophe Lambrecht krijgt publieke begrafenis
- Vierde editie Rode Neuzen Dag op gang gefloten
- Hoe Peter Van Dam Mi Amigo probeerde legaliseren
- Opgevist: een 34 jaar oude documentaire over Oostende Radio
Iedereen welkom op begrafenis Christophe Lambrecht
Christophe Lambrecht, de alom gewaardeerde presentator van Studio Brussel die afgelopen zondag op 48-jarige leeftijd overleed door een hartprobleem, krijgt zaterdag 11 mei een begrafenisplechtigheid op de terreinen van de voormalige legerkazerne Witbos in Noorderwijk, deelgemeente van Herentals. De begrafenisplechtigheid is open voor het publiek en start om 11 uur. Mogelijk wordt later in intieme kring verder afscheid genomen.
Aftrap vierde Rode Neuzen Dag
Gisterochtend werd de aftrap gegeven van de vierde Rode Neuzen Dag. Waar de vorige jaren de focus lag op het mentaal welzijn van jongeren, verruimt de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius die dit jaar naar het mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken van jongeren in Vlaanderen. De goeddoelactie zet dit jaar nog meer in op scholen en wil van zoveel mogelijk scholen in Vlaanderen een Rode Neuzen School maken. Het geld van de actie van elke school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert. Als hoogtepunt wordt op vrijdag 29 november 2019 met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag gevierd, samen met VTM en Qmusic.
1976: Peter Van Dam laat Officier van Justitie Mi Amigo ‘legaliseren’

Toen vanaf 1 september 1974 Nederland wegviel als uitvalsbasis voor zeezenders en Radio Mi Amigo toch in de lucht bleef, werd Officier van Justitie J. Pieters (foto) aangesteld om een einde te maken aan de ‘piraat’. Hij liet daarbij niet na om de zeezender in een kwaad daglicht te stellen in de pers. Dat werkte de inmiddels naar Playa de Aro in Spanje uitgeweken radiomakers danig op de zenuwen. In mei 1976 – de medewerkers opereerden toen al ruim een jaar vanuit het badplaatsje aan de Costa Brava – ging men in het verweer. Veel meer dan een spot maken waarin de heer Pieters op de korrel werd genomen, kon men evenwel niet doen. U hoort het werkstukje van de hand van Peter Van Dam, dat de hele maand mei werd uitgezonden, na de aankondiging van de nieuwe voorjaarsprogrammering. (TvH)
Unieke documentaire over Oostende Radio
Uit 1985 werd deze week een redelijk uniek tijdsdocument teruggevonden – en op YouTube gegooid – over de Radio Maritieme diensten (RMD), beter gekend als “Oostende Radio”. Het gaat om een reportage in een regie van Jean-Pierre Ryckx, montage en techniek door Wilfried Feys, de stem van Marcel Van Blaere en muziek door José Lams.
Echt zielig, die minister Peeters. Had hij niets beters te doen? Ik had er echt meer mijn deugd in dat ie altijd achter het net viste.