fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Radioblad 137: Caroline, Radio Mama, Joe (audio & video)

  • Radio Caroline maakte exact veertig jaar geleden ‘Schoon schip’
  • Ketnet Hits (de kinderdadio van de VRT) wordt één dag lang… Radio Mama
  • Sven Ornelis krijgt ‘nieuwe’ partner bij Joe. Al klopt dat eigenlijk helemaal niet!

Herman de Graaf maakt ‘Schoon schip’ bij Radio Caroline

Het Radioblad draait vandaag de kalender precies veertig jaar terug. We stemmen af op de 319 meter van de middengolf waar Radio Caroline sinds drie weken opnieuw in de lucht is. Overdag worden er Nederlandstalige programma’s uitgezonden, in de avonduren en ’s nachts is het de beurt aan de Engelstalige collega’s. We pikken in vanaf 11:00 uur op het moment dat Rob Hudson het nieuws leest en een codenummer doorgeeft aan de organisatie aan land. Deze keer gaat dat over commercial 129. Na het bulletin is het de beurt aan Ad Roberts met het programma ‘Tussen keuken en kombuis’. Om twaalf uur wordt Ad afgelost door Herman de Graaf die de tussen-de-middag show ‘Schoon schip’ presenteert. Twee uur lang Radio Caroline van precies 41 jaar geleden. (TvH)

Ketnet Hits wordt één dag lang Radio Mama

Aanstaande zondag worden àlle moeders, naar jaarlijkse traditie, opnieuw in het zonnetje gezet, op een schavotje gehesen en bedacht met bloemen (of iets anders). Maar er is nog meer mogelijk. Ketnet Radio verlaat op moederdag voor een dagje het normale stramien en wordt Radio Mama. Deze week kunnen de Ketnetters via een formulier op de website plaatjes aanvragen voor hun mama, op 12 mei worden die verzoekjes dan gedraaid. Wrapper Sander Gillis, ook bekend van MNM, zal de verzoekjesshow presenteren. Radio Mama zal te beluisteren zijn via Ketnet.be, via Ketnet Hits op Radioplus.be en op diverse ‘webstream portals’. Favoriete songs aanvragen is niet moeilijk. Inherent aan deze digitale tijden, hoeft u enkel hier te klikken. De rest wijst zich zelf. (TB)

‘Oudgediende’ wordt ‘nieuwe’ partner van Sven Ornelis

Zeg ‘Sven Ornelis’ en u denkt er onmiddellijk de naam van een radiopartner bij. Eerst was er ‘Deckers & Ornelis’ (Donna, Qmusic), daarna ‘Ornelis & Rogiers’ (Qmusic), ‘Ornelis & Vancoillie’ (Qmusic) en tot slot ‘Ornelis & Buckincx’ (Joe). Anke Buckincx heet de presentatrice voluit. Maar zij gaat met zwangerschapsverlof. En daarom wordt ze vervangen door… Kürt Rogiers. De nieuwe, tijdelijke en tegelijk ook ‘oude’ partner valt in tot eind juni, wanneer de vakantieprogrammering ingaat. Half augustus keert het mannenduo nog een drietal weken terug. Al bestaat ook de kans dat Anke sneller aansluit. Aanstaande vrijdag wordt ze uitgewuifd, zaterdag presenteert het herenigde mannenkoppel live vanuit Disneyland Parijs de ‘Disney Top 30’. (Foto bovenaan – credits: Joe) (IK)


Spotlight
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Zevenhonderd Joe-luisteraars en één Bart fietsten de 'Vélo'-routeWereldwijd zijn er 700.000 podcasts. Hoe vindt u
Audio van Radio Veronica: de Tipparade van 5 mei 1973De geschiedenis van de Nederlandse Radio
Nederlanders helpen 'Mi Amigo 45'-evenement aan het juiste middengolfgeluidWeekend-luisteraars van Radio Veronica krijgen vernieuwde programmering
Michel Follet ontvangt opnieuw vier praatgasten (ééntje met hoog Eurovisiesonggehalte) bij EclipsTVThe Billboard Hot 100
Oud Veronica-studio (Lapershoek) bruist nog eens onder het geluid van een hitlijstRadio 2: drie 'madammen'
Nederlandse IJsbeer (met radio) opgepakt in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen Eerst was er Foute Muziek,
De 'Dik Voor Mekaar Show' en de 'Juke Box' van 30/04/1977 (om naar te luisteren)Spotify
Anke Buckinx en Sven Ornelis gaan plaatjes draaien bij Mickey in ParijsMocht u de 'Radio'

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Rouwende school is Strafste School 2019

AETHER: omroep en fonografie in historisch perspectief

Radioblad 136: Joe, podcasts en Mi Amigo (audio)

Ierland: RTÉ blijft op de lange-golf 252 AM (video)

StuBru’s-Christophe Lambrecht overleden (video)

Radioblad 135: Veronica, Feest! en Virgin (audio & video)

Sluiten